118774
118774
forskning
2010-01-21T08:00:00.000Z
no

Ny generell statistisk teori om enhetsfeil i husholdning

Publisert:

Den neste folketellingen kommer til å være registerbasert i sin helhet i alle nordiske land. Husholdning er en sentral enhet i tellingen. I et nytt Discussion Paper legger Li Chun Zhang fram en generell statistisk teori om enhetsfeil i husholdning.

Sammendrag av Discussion Papers 598,  A unit-error theory for register-based household statistics:

Den neste folketellingen kommer til å være registerbasert i sin helhet i alle nordiske land. Husholdning er en sentral enhet i tellingen. Det finnes imidlertid ikke et administrativt register på husholdningene, slik at disse må konstrueres basert på relevante opplysninger som er tilgjengelige. Det vil nødvendigvis forekomme feil i slike statistiske husholdninger, og feilen vil forplante seg videre til alle statistikker med husholdning som enhet. 

I denne artikkel legger vi fram en generell statistisk teori om enhetsfeil i husholdning. Dette gir oss et grunnlag for evaluering av den statistiske nøyaktighet i den registerbaserte husholdningsstatistikk direkte, og deretter andre statistikker med husholdning som enhet. Vi illustrerer anvendelse av teorien ved hjelp av husholdningsdata i Norge.

Download publication in fulltext:

  • dp598.pdf Publication in Adobe Acrobat format

Kontakt