54015_not-searchable
/arbeid-og-lonn/statistikker/lonnhotell/aar
54015
Lønna økte med 900 kroner
statistikk
2011-03-03T10:00:00.000Z
Arbeid og lønn
no
lonnhotell, Lønn for ansatte i hotell- og restaurantvirksomhet, kokker, servitører, renholdere, resepsjonister, næringsområder (for eksempel barer, kantiner, catering)Lønn og arbeidskraftkostnader, Arbeid og lønn
false

Lønn for ansatte i hotell- og restaurantvirksomhet1. oktober 2010

Lønnsstatistikk 2015 for alle næringshovedområder og ulike områder i offentlig sektor, vil bli publisert samlet 3. mars 2016 i statistikken Lønn, alle ansatte.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Lønna økte med 900 kroner

Heltidsansatte i hotell- og restaurantvirksomhet hadde en gjennomsnittlig månedslønn eksklusive overtidsbetaling på 29 000 kroner per 1. oktober 2010. Dette var 900 kroner, eller 3,2 prosent, mer enn på samme tidspunkt året før.

I tillegg til virksomheter knyttet til overnatting og restaurantdrift omfatter næringshovedområdet kantine- og cateringdrift. Hotell- og restaurantnæringa domineres av ansatte i salgs- og serviceyrker, som kokker, servitører, hovmestere og barkeepere.

Ansatte innenfor overnatting opp 2,5 prosent

Heltidsansatte i hoteller og annen overnattingsvirksomhet hadde en gjennomsnittlig månedslønn eksklusive overtidsgodtgjørelse på 28 500 kroner. Dette ga en lønnsvekst på 2,5 prosent fra 2009.

Kokker i overnattingsbedriftene hadde en gjennomsnittlig månedslønn på 26 100 kroner, som tilsvarte en vekst på 2 prosent fra oktober 2009. Til sammenligning hadde yrkesgruppen hovmestere, servitører og barkeepere en månedslønn på 25 300 kroner, en vekst på 5,9 prosent. Yrker uten krav til utdanning hadde en gjennomsnittlig månedslønn på 24 200 kroner, eller 4,8 prosent, mer enn i oktober 2009.

Økning for restaurantkokker

Heltidsansatte i restauranter og barer hadde en gjennomsnittlig månedslønn på 27 300 kroner. Dette er 3 prosent, eller 800 kroner, mer enn på samme tidspunkt i 2009.

Kokker i restaurantbransjen hadde en gjennomsnittlig månedslønn på 25 600 kroner, en økning på 4,5 prosent fra oktober 2009. Til sammenligning hadde ansatte i yrkesgruppen hovedmestere, servitører og barkeepere en månedslønn på 24 300 kroner. Dette var en vekst på 1,3 prosent fra oktober 2009.

Kantine- og cateringansatte på 34 200 kroner

Ansatte i kantine- og cateringdrift hadde en gjennomsnittlig månedslønn på 34 200 kroner. Dette tilsvarer en lønnsvekst på 5,2 prosent i perioden.

Kokker i kantine- og cateringsvirksomhet hadde en gjennomsnittlig månedslønn på 36 000 kroner. Dette var 3,2 prosent, eller 1 100 kroner, mer enn på samme tidspunkt i 2009.

Om statistikkgrunnlaget

Lønnsstatistikken har tellingspunkt 1. oktober hvert år uavhengig av tidspunkt for når resultater fra lønnsoppgjørene gjelder. Dette kan påvirke de målte lønnsendringene i statistikken.

Statistikken bygger på et utvalg av virksomheter i hotell- og restaurant med til sammen 14 832 heltidsansatte og 24 014 deltidsansatte. Ifølge Bedrifts- og foretaksregisteret hadde området til sammen 82 600 ansatte per oktober 2010.

Månedslønn er hovedbegrepet i lønnsstatistikken og omfatter avtalt lønn, uregelmessige tillegg og bonus. Overtidsgodtgjørelser er ikke medregnet i månedslønna.

Tabeller: