98043_not-searchable
/offentlig-sektor/statistikker/kostrahoved/aar-forelopige
98043
Nøkkeltall for kommunenes virksomhet 2012
statistikk
2013-03-15T10:00:00.000Z
Offentlig sektor
no
kostrahoved, KOSTRA, kommunestatistikk, kommunal virksomhet, styringsinformasjonKOSTRA, Offentlig sektor
false

KOSTRA2012, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Nøkkeltall for kommunenes virksomhet 2012

 

KOSTRA - foreløpige tall for 2012

 


15. mars ble ureviderte tall for kommunenes og fylkeskommunenes virksomhet i 2012 publisert. KOSTRA (KOmmune-STat-RApportering) er et nasjonalt informasjonssystem som gir informasjon om kommunal og fylkeskommunal virksomhet.

Tallmaterialet omfatter det meste av virksomheten i kommunene og fylkeskommunene, herunder økonomi, skoler, helse, kultur, miljø, sosiale tjenester, boliger, tekniske tjenester og samferdsel. Tallene belyser prioriteringer, dekningsgrader og produktivitet ved hjelp av et stort antall nøkkeltall.

Omtrent samme datainngang som fjoråret.

Alle kommuner og fylkeskommuner har rapportert. Svarprosenten er omtrent den samme som den var i marspubliseringen 2012 både for regnskaps- og tjenestedata.

 Hele 91 prosent av kommunenes og alle fylkeskommunenes bevilgningsregnskaper er med i publiseringsgrunnlaget. 40 av landets kommuner klarte ikke å levere godkjent bevilgningsregnskap til publiseringen. Svarprosenten på regnskapstall fra kommunenes og fylkeskommunenes foretak og interkommunale selskaper er noe redusert i forhold til 2012. For tjenesterapporteringen varierer svarprosenten fra 80 til 100 prosent for kommunene, mens kun ett tjenesteskjema mangler fra fylkeskommunene. Det er dessuten hentet data fra flere kilder utenfor SSB, for eksempel fra direktorater, som selv samler inn data fra kommunene.