22745_not-searchable
/utenriksokonomi/statistikker/iktuh/aar
22745
Telekommunikasjon dominerer eksporten
statistikk
2007-10-24T10:00:00.000Z
Utenriksøkonomi;Teknologi og innovasjon
no
iktuh, Utenrikshandel med IKT-varer (opphørt), eksport, import, handelsbalanse, audio- og videoutstyr, datamaskiner, elektroniske komponenter, telekommunikasjonsutstyrInformasjons- og kommunikasjonsteknologi - IKT, Utenrikshandel, Utenriksøkonomi, Teknologi og innovasjon
false

Utenrikshandel med IKT-varer (opphørt)2000-2006

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Telekommunikasjon dominerer eksporten

Utenrikshandelen med IKT-varer øker. Importen domineres av datamaskiner og relatert utstyr, mens telekommunikasjonsutstyr er den viktigste eksportvaren. Det eksporteres mest fra Oslo og Akershus, og minst fra Hedmark og Oppland.

Import og eksport av IKT-varer, indeks for import og eksport av tradisjonelle varer. 2000-2006. Millioner kroner

Import og eksport av IKT-varer fordelt på undergrupper. 2006. Millioner kroner

Vi importerte og eksporterte IKT- varer for henholdsvis 39,8 og 13,9 milliarder kroner i 2006. Dette representerer en økning på henholdsvis 15 og 16 prosent fra året før. Veksten er imidlertid noe svakere enn handelen med tradisjonelle varer.

Vi kjøper datamaskiner og selger telekommunikasjonsutstyr

Eksporten av IKT-varer domineres av varegruppen telekommunikasjonsutstyr som utgjorde 4,6 milliarder kroner eller 33 prosent av den samlede eksporten av IKT-produkter i 2006. I det samme året ble det importert datamaskiner og relatert utstyr for 15,3 milliarder kroner, en økning på 5 prosent.

Eksport av IKT-varer fordelt på vareundergrupper og landsdeler. 2006. Millioner kroner

Størst eksport fra Oslo og Akershus

Oslo og Akershus står for 31 prosent av den samlede eksporten av IKT-varer, og hovedsakelig omfatter dette "andre IKT-produkter". Denne kategorien omfattes blant annet av navigasjonsutstyr og diverse måleutstyr. Hedmark og Oppland er fylkene med minst eksport av IKT-varer.

Denne statistikken omfatter varegruppene audio- og videoutstyr, datamaskiner og relatert utstyr, elektroniske komponenter, telekommunikasjonsutstyr og andre IKT-produkter. Avgrensningen er utarbeidet av OECD og avviker noe i forhold til den som tidligere er blitt brukt i denne statistikken. Tallene som publiseres her avviker derfor noe i forhold til det som tidligere er publisert for utenrikshandel med IKT-varer. Foreløpige tall fra utenrikshandelen med varer utgjør datagrunnlaget for artikkelen. Alle tall er i løpende priser. Se "Om statistikken" for mer informasjon .

Tabeller: