22027_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/hytteform/maaned
22027
Nedgang for hytteformidlere i 1. kvartal
statistikk
2004-06-01T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv
no
hytteform, Hytteformidling, overnattinger, hytter, gjestenes nasjonalitetReiseliv, Transport og reiseliv
false

Hytteformidlingmars 2004

Statistikken omfatter norske og utenlandske gjesters overnatting på private hytter/hus i løpet av året og bidrar dermed til en mer fullstendig norsk overnattingsstatistikk.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Nedgang for hytteformidlere i 1. kvartal

I 1. kvartal 2004 formidlet norske og utenlandske hytteformidlere i alt 300 000 overnattinger i private hytter i Norge. Dette er en nedgang på 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Antall norske overnattinger gikk ned med 15 prosent, mens tallet på utenlandske overnattinger gikk ned med 17 prosent sammenlignet med 1. kvartal i fjor.

Det største markedet sviktet

Danmark som var det største markedet i vinterperioden januar til mars, sviktet med 31 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Antall overnattinger fra det nest største markedet, Sverige, var om lag uendret, mens antall tyske overnattinger økte med 11 prosent.

Høy andel utenlandske overnattinger

Om lag tre av fire overnattinger er utenlandske så langt i 2004. Til sammenligning er andelen utenlandske overnattinger for de andre overnattingsformene noe under 30 prosent i 1. kvartal.

Hytteformidlernes andel

Summen av antall overnattinger ved hoteller, camping, hyttegrender, vandrerhjem og private hytter formidlet gjennom hytteformidlere var nesten 4,8 millioner i 1. kvartal 2004, fordelt på 3,3 millioner norske og 1,5 millioner utenlandske overnattinger. Hytteformidlerne hadde litt i overkant av 6 prosent av totalen og om lag 15 prosent av de utenlandske overnattingene.

Tabeller: