54553_not-searchable
/jord-skog-jakt-og-fiskeri/statistikker/skogregn/aar
54553
Økt bruttoprodukt for skogbruket
statistikk
2011-12-02T10:00:00.000Z
Jord, skog, jakt og fiskeri
no
skogregn, Totalregnskap for skogbruket (opphørt), skogprodukter, skogbrukstjenester, bruttoproduktSkogbruk, Jord, skog, jakt og fiskeri
false

Totalregnskap for skogbruket (opphørt)2010

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Økt bruttoprodukt for skogbruket

Bruttoproduktet for skogbruket og tjenester tilknyttet skogbruket ble beregnet til 5 milliarder kroner i 2010. Det er en oppgang på 900 millioner fra året før. Økningen skyldes i hovedsak økt hogst som følge av bedre tømmerpriser.

Skogprodukter levert i året. 2010

Totalt ble det produsert skogprodukter og tjenester for 7 milliarder kroner i 2010. Tømmer for salg er fortsatt den største enkeltposten. I alt ble det solgt tømmer for om lag 3 milliarder kroner til sagbruk og treforedlingsindustri. Det er en oppgang på 44 prosent fra året før.

Entreprenørtjenester til 960 millioner kroner

I alt leverte næringene med tilknytning til skogbruket varer og tjenester for til sammen 1,1 milliard kroner. Den største enkeltposten var entreprenørtjenester i forbindelse med skogavvirkning som beløp seg til om lag 960 millioner kroner.

Revisjon av totalregnskapet

Totalregnskapet er utarbeidet etter den nye næringsstandarden SN2007 for perioden 2007-2010, og noen av postene er ikke sammenlignbare med tidligere publiserte tall.

Bruttoprodukt

Bruttoprodukt er verdien av produksjon minus produktinnsats. Bruttoprodukt publiseres i basisverdi, det vil si at produktsubsidier er inkludert, men ikke merverdiavgift eller andre produktskatter.

Litt om hovedprinsippet for regnskapet

Totalregnskapet for skogbruket og tjenester tilknyttet skogbruket er ført etter de samme prinsippene som blir brukt i nasjonalregnskapet. For noen mindre poster kan det likevel være noe avvik i forhold til nasjonalregnskapet.

Tabeller: