279830
279830
innrapportering
2018-10-01T08:00:00.000Z
no

Pågår

Bolig og boforhold

Måleperiodeårlig

Innhold

Skal jeg svare hvis jeg ikke bor på adressen som står oppført i brevet?

Ja, da skal du svare på undersøkelsen. Spørsmålene gjelder boligen, ikke deg som person. Vi setter pris på om du logger deg på og svarer på ett enkelt spørsmål om dette.

Må jeg svare hvis jeg eier boligen dere spør om?

Ja, dersom du eier boligen har vi mangelfulle opplysninger om din bolig i våre registre. Vi ber deg logge på og svare på to korte spørsmål om dette, da er du med i trekningen av pengepremiene.

Jeg leier av nær familie eller under andre forutsetninger enn markedspris. Hvordan svarer jeg da?

Undersøkelsen skal fange opp alle typer leiekontrakter – ikke bare kontrakter til markedsleie. Vi vil derfor at du svarer selv om du får «subsidiert» leie fordi du kjenner utleier eller fordi utleier er arbeidsgiver. Du oppgir den leien du faktisk betaler. Om du «leier» av samboer/ektefelle/parter/barn/foreldre/søsken, skal du kun svare på et par spørsmål. Leier du av annen familie skal du fylle ut hele skjemaet. Du er uansett med i trekningen av pengepremiene.

Jeg har problemer med å svare selv, men er det greit om jeg får noen andre til å gjøre det for meg?

Vi er interesserte i opplysninger om boligen, ikke om deg som leietaker, så det går fint om andre svarer.

Jeg bor i kollektiv. Skal jeg svare på hvor mye jeg betaler, eller hvor mye vi betaler til sammen?

Vi ønsker å vite hvor mye dere betaler for å leie hele leiligheten eller huset, altså hvor mye dere betaler til sammen. Studenthybler regnes imidlertid ikke som bokollektiv, og du oppgir kun den leien du selv betaler.

Jeg vil gjerne svare, men jeg har mistet brevet med innloggingsinformasjon. Kan dere sende meg det på nytt?

Du får sms-er med mulighet til å logge inn direkte i nettleseren på telefonen. Dersom du heller ikke har fått disse kan du ta kontakt med oss på svar@ssb.no, så sender vi deg en epost.

Vi er flere som bor sammen, hvorfor er jeg trukket ut?

Det er tilfeldig at det er du som er trukket ut, og hvem som helst av leietakerne kan svare. Vi ønsker kun opplysninger om boligen, ikke om deg som privatperson. Den som svarer må være 18 år eller eldre.

Hvorfor blir jeg spurt om kontaktopplysninger til utleier?

I undersøkelsen spør vi de som er leieboere om kontaktinformasjon til utleier. Vi samler kontaktinformasjon slik at vi kan ta kontakt med utleier og spørre utleier om boligen. Vi deler ikke disse opplysningene med andre.

Kontakt

 • E-post
  svar@ssb.no
  Telefon
  62 88 56 08
  Telefontid
  Man - tor: 09 - 21. Fre: 9 - 15

Lover og regler

Resultater fra rapporteringen