7100_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/byggeareal/arkiv
7100
Nedgang i all byggeaktivitet
statistikk
2008-07-18T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom;Svalbard
no
byggeareal, Byggeareal, byggeaktivitet, fullførte bygg, igangsatte bygg, bygningstyper (for eksempel eneboliger, fritidsboliger, næringsbygg), bruksareal, boliger, leiligheter, hus, boligbygging, hytterBygg, bolig og eiendom, Bygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom, Svalbard
false

Byggearealmai 2008

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Nedgang i all byggeaktivitet

Også påbegynt bruksareal til andre bygg enn boliger gikk ned i mai, og trenden viser nå en utflating for denne byggeaktiviteten. Boligbyggingen faller fortsatt kraftig.


Publisering av byggearealstatistikk for juni 2008 er utsatt. Tidspunkt for publisering vil bli annonsert i Statistikkalenderen når det er fastsatt.


Antall igangsatte boliger. Ujustert og trend. Januar 1995-mai 2008

Igangsatt bruksareal til andre bygg. Ujustert og trend. Januar 1995-mai 2008

Månedstallene for mai i år viser nedgang i påbegynt bruksareal både for boliger, næringsbygg og fritidsboliger, boliggarasjer og andre private bygg sammenlignet med mai i fjor. Boligbyggingen faller mest, med 21,6 prosent nedgang. Samlet er nedgangen i igangsatt bruksareal på 16,6 prosent.

Trenden for påbegynt bruksareal til andre bygg enn boliger viser nå en utflating (se figurer). Trenden for boligbygging viser fortsatt en klar nedgang i antallet boliger som er påbegynt bygd.

Hittil i år er det totalt påbegynt bygging av 3,6 millioner kvadratmeter bruksareal, en nedgang på 6,3 prosent sammenlignet med 2007. 22,4 prosent nedgang i påbegynt bruksareal til boliger bidrar sterkt til dette.

Fortsatt høy aktivitet i næringsbyggsektoren

Nedgangen i mai var minst for næringsbyggsektoren, med 6,7 prosent mindre påbegynt areal enn i mai året før. I perioden fra januar til mai i år er det igangsatt 10,7 prosent mer bruksareal til næringsbygg og bygninger til offentlig sektor enn på samme tid i fjor.

Nær 4 000 færre boliger

I årets fem første måneder er det påbegynt bygging av 9 828 boliger. Dette er 3 945 færre enn i samme periode i fjor, en nedgang på 28,6 prosent. I Oslo er det hittil i år igangsatt 686 boliger, mot 1 566 på samme tid i fjor.

Konvertering til nytt eiendomsregister

Fra og med 5. november 2007 blir kommunene overført puljevis fra Grunneiendoms-, Adresse- og Bygningsregisteret (GAB) til det nye eiendomsregisteret, Matrikkelen. Etter planen skal alle kommuner være overført i løpet av februar 2009. I forbindelse med konverteringen vil det kunne oppstå økte forsinkelser i registreringen for kommunene det gjelder. Oversikt over hvilke kommuner som til en hver tid blir overført, finnes i Statens kartverks plan for iverksetting av Matrikkelen .

Tabeller: