7102_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/byggeareal/arkiv
7102
Kraftig fall i boligbyggingen
statistikk
2008-06-12T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom;Svalbard
no
byggeareal, Byggeareal, byggeaktivitet, fullførte bygg, igangsatte bygg, bygningstyper (for eksempel eneboliger, fritidsboliger, næringsbygg), bruksareal, boliger, leiligheter, hus, boligbygging, hytterBygg, bolig og eiendom, Bygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom, Svalbard
false

Byggearealapril 2008

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Kraftig fall i boligbyggingen

I april i år er det kun registrert påbegynt bygging av halvparten så mange nye boliger som i april i fjor. Hittil i år er nedgangen på nær 30 prosent sammenlignet med i fjor.

Antall igangsatte boliger. Ujustert og trend. Januar 1995-april 2008

Igangsatt bruksareal til andre bygg. Ujustert og trend. Januar 1995-april 2008

I årets fire første måneder er det påbegynt bygging av 7 950 boliger, som er 3 375 færre enn i samme periode i fjor.

Store regionale forskjeller

I Oslo er nedgangen på over 60 prosent til 462 igangsatte boliger hittil i år. I andre fylker er nedgangen enda større, som i Troms hvor det bare er igangsatt 66 boliger hittil i år mot 334 i årets fire første måneder i fjor. Nord-Trøndelag og Vestfold er de eneste fylkene med vekst i antall påbegynte boliger, med henholdsvis 116 og 13 prosent flere enn i 2007.

Investeringsvillig næringsliv holder byggeaktiviteten oppe

Økte bygningsinvesteringer i industri, varehandel og tjenesteytende næringer er med på å holde byggeaktiviteten oppe. Totalt er det hittil i år igangsatt 1,5 millioner kvadratmeter bruksareal til næringsbygg og bygninger til offentlig sektor, en økning på 13,9 prosent sammenlignet med i fjor.

Totalt er det for alle typer bygninger registrert igangsatt 3,0 millioner kvadratmeter bruksareal i perioden fra januar til april i år, en nedgang på 4,2 prosent sammenlignet med 2007.

Konvertering til nytt eiendomsregister

Fra og med 5. november 2007 blir kommunene overført puljevis fra Grunneiendoms-, Adresse- og Bygningsregisteret (GAB) til det nye eiendomsregisteret, Matrikkelen. Etter planen skal alle kommuner være overført i løpet av februar 2009. I forbindelse med konverteringen vil det kunne oppstå økte forsinkelser i registreringen for kommunene det gjelder. Oversikt over hvilke kommuner som til en hver tid blir overført, finnes i Statens kartverks plan for iverksetting av Matrikkelen .

Tabeller: