7124_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/byggeareal/arkiv
7124
Rekordhøy byggeaktivitet
statistikk
2007-11-13T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom;Svalbard
no
byggeareal, Byggeareal, byggeaktivitet, fullførte bygg, igangsatte bygg, bygningstyper (for eksempel eneboliger, fritidsboliger, næringsbygg), bruksareal, boliger, leiligheter, hus, boligbygging, hytterBygg, bolig og eiendom, Bygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom, Svalbard
false

Byggearealseptember 2007

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Rekordhøy byggeaktivitet

Byggevirksomheten fortsatte å øke i september, og hittil i år er det blitt igangsatt 12,4 prosent mer bruksareal enn på samme tid i fjor. Veksten er særlig sterk innenfor næringsbyggsektoren, samtidig som det bygges flere boliger og fritidsboliger enn i fjor.

Antall igangsatte boliger. Ujustert og trend. Januar 1990-september 2007

Igangsatt bruksareal til andre bygg enn bolig. Ujustert og trend. Januar 1990-september 2007. Kvadratmeter

Til næringsformål, helse, undervisning og offentlig forvaltning er det hittil i år igangsatt 3 millioner kvadratmeter bruksareal, noe som tilsvarer 20 prosent mer enn på samme tid i fjor. Investeringene i nybygg har steget betydelig i de fleste næringer, mens det samlede igangsatte bruksarealet til helse, undervisning og offentlig forvaltning ligger på samme nivå som året før. Etter en periode med oppstart av store regionale sykehusprosjekter er det hittil i år en halvering av igangsatt bruksareal til helse- og sosialtjenester sammenlignet med i fjor. Dette oppveies arealmessig av økt nybygging til andre sosiale tjenester og til offentlig forvaltning. Påbegynt bruksareal til undervisningsformål er uendret sammenlignet med i fjor.

Flere nye boliger

Trenden viser at boligbyggingen har ligget stabilt på et høyt nivå gjennom hele året og gir foreløpig ingen signaler om nedgang. Hittil i år er det igangsatt 23 567 boliger, som er 5,2 prosent flere enn på samme tid i fjor.

Tabeller: