20003_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/byggeareal/arkiv
20003
Flere eneboliger - færre blokkleiligheter
statistikk
2005-12-05T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom;Svalbard
no
byggeareal, Byggeareal, byggeaktivitet, fullførte bygg, igangsatte bygg, bygningstyper (for eksempel eneboliger, fritidsboliger, næringsbygg), bruksareal, boliger, leiligheter, hus, boligbygging, hytterBygg, bolig og eiendom, Bygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom, Svalbard
false

Byggeareal3. kvartal 2005

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Flere eneboliger - færre blokkleiligheter

I årets tre første kvartaler ble det registrert igangsatt 506 flere eneboliger enn i samme periode i fjor - en økning på 9,2 prosent. Tilsvarende tall for blokkleiligheter viser en nedgang på 13,9 prosent.

Antall igangsatte boliger totalt hittil i år er omtrent det samme som året før - kun en nedgang på 0,4 prosent. Igangsettingen av boliger i tomannsboliger, rekkehus og andre småhus steg med 31,2 prosent i årets ni første måneder sammenlignet med i fjor.

Økt igangsetting av næringsbygg

Det ble registrert igangsatt 3 032 000 kvadratmeter bruksareal til annet enn bolig i løpet av de tre første kvartalene i år - en økning på 5,7 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2004. Av dette gikk vel 70 prosent til næringsbygninger, som hadde en økning i bruksareal på 6,2 prosent sammenlignet med de tre første kvartalene i fjor. Også igangsatt areal til fritidsbygninger økte i denne perioden - opp 35 000 kvadratmeter, eller 11,4 prosent.

Forsinket registrering av stort næringsbygg i Akershus

Nye Ahus, universitetssykehuset i Akershus, ble igangsatt i februar 2004, men ble ikke registrert i Grunneiendoms-, adresse- og bygningsregisteret (GAB-registeret) før 1,5 år senere. Ettersom bygget er på hele 117 400 kvadratmeter bruksareal, har Statistisk sentralbyrå valgt å revidere kvartalstallene for godkjent og igangsatt bruksareal til annet enn bolig for første kvartal 2004.

Avvik fra månedlig byggearealstatistikk

Tallene som presenteres i den månedlige byggearealstatistikken er foreløpige, og summen av de tre månedene i ett kvartal kan avvike fra den kvartalsvise byggearealstatistikken. Dette skyldes både at det kontinuerlig skjer rettinger i GAB-registeret og at enkelte bygninger som er registrert i kvartalet ikke har kommet med i den foreløpige månedsstatistikken.

Tabeller: