20015_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/byggeareal/arkiv
20015
Byggerekord for blokkleiligheter
statistikk
2004-08-31T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom;Svalbard
no
byggeareal, Byggeareal, byggeaktivitet, fullførte bygg, igangsatte bygg, bygningstyper (for eksempel eneboliger, fritidsboliger, næringsbygg), bruksareal, boliger, leiligheter, hus, boligbygging, hytterBygg, bolig og eiendom, Bygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom, Svalbard
false

Byggeareal2. kvartal 2004

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Byggerekord for blokkleiligheter

De tre siste årene har andelen nybygde boliger i blokkbebyggelse steget betydelig. I første halvår i år er om lag halvparten av de påbegynte boligene blokkleiligheter.

Dette har sammenheng med at boligbyggingen øker mest i en del av de større byene og særlig i Oslo og Trondheim. Det er igangsatt 6 238 boliger i blokk i første halvår i år. Av disse er en tredjedel, 2 090 igangsatt i Oslo. I Trondheim er antallet igangsatte blokkleiligheter 756. Det er dobbelt så mange som i første halvår i fjor. I de andre storbyene som Bergen, Stavanger og Tromsø er det til sammenligning igangsatt henholdsvis 191, 265 og 205 boliger i blokk så langt i år.

Antallet påbegynte boliger i rekkehus, tomannsboliger og andre småhus steg med 28 prosent i årets seks første måneder, sammenlignet med samme periode i fjor. Antallet igangsatte eneboliger ligger på samme nivå som i fjor.

Økt hyttebygging

Det ble igangsatt 183 000 kvadratmeter bruksareal til fritidsbygninger i første halvår i år. Dette er 18 prosent mer areal enn i samme periode i fjor og omtrent det samme som i 2001 og 2002.

Igangsatt bruksareal til næringsbygg steg med vel 19 prosent fra første halvår i fjor til første halvår i år.

Tabeller: