7270_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/byggeareal/arkiv
7270
Færre nye boliger
statistikk
2003-07-18T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom;Svalbard
no
byggeareal, Byggeareal, byggeaktivitet, fullførte bygg, igangsatte bygg, bygningstyper (for eksempel eneboliger, fritidsboliger, næringsbygg), bruksareal, boliger, leiligheter, hus, boligbygging, hytterBygg, bolig og eiendom, Bygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom, Svalbard
false

Byggearealmai 2003

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Færre nye boliger

I perioden januar til mai i år er det påbegynt bygging av 8 506 boliger. Det er 6,5 prosent færre boliger enn i de fem første månedene i fjor.

Igangsatt bruksareal til andre bygg. Ujustert og trend. Januar 1990-mai 2003. Kvadratmeter

Antall igangsatte boliger. Ujustert og trend. Januar 1990-mai 2003

I Oslo og Akershus ligger antallet igangsatte boliger hittil i år omtrent på samme nivå som i fjor. I Rogaland kan vi registrere en liten økning i påbegynte boliger hittil i år. I Hordaland er det påbegynt bygging av 40 prosent færre boliger enn i samme periode i fjor. Størst vekst i nybygging av boliger finner vi i Nordland, hvor tallet på igangsatte boliger har mer enn doblet seg fra i fjor.

Nedgang også for andre bygg

Totalt er det igangsatt bygging av over 2,4 millioner kvadratmeter bruksareal hittil i år. Det er 12,6 prosent mindre enn i de fem første månedene i fjor. For andre bygg enn boliger i alt viser igangsettingstallene en nedgang på 17,2 prosent hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. Igangsatt nybygg til varehandel og forretningsmessig tjenesteyting er mer enn halvert sammenlignet med 2002. For kategorien fritidsbygninger og garasjer for private viser tallene en nedgang på nær 8 prosent fra i fjor til i år.

Registreringen av næringsbygg i Oslo kommune var mangelfull i 2001, 2002 og begynnelsen av 2003, og tallene for næringsbygg i Oslo hittil i år er derfor lavere enn den faktiske situasjonen.

Tabeller: