20034_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/byggeareal/arkiv
20034
Størst nedgang for småhus
statistikk
2002-09-05T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom;Svalbard
no
byggeareal, Byggeareal, byggeaktivitet, fullførte bygg, igangsatte bygg, bygningstyper (for eksempel eneboliger, fritidsboliger, næringsbygg), bruksareal, boliger, leiligheter, hus, boligbygging, hytterBygg, bolig og eiendom, Bygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom, Svalbard
false

Byggeareal2. kvartal 2002

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Størst nedgang for småhus

Antall påbegynte boliger i bygningstypen rekkehus, kjedehus og andre småhus har gått ned fra 1 838 i første halvår i fjor til 1 475 i første halvår i år. Dette er en nedgang på 20 prosent.

Antall igangsatte eneboliger har gått ned med 11 prosent og antall blokkleiligheter med 13 prosent i første halvår i år sammenliknet med samme periode året før. Mens igangsettingen av andre boligtyper går ned, er det en økning i antall boliger igangsatt for bofellesskap (studentboliger, omsorgsboliger o.l). I første halvår i år er det satt i gang 917 boliger for bofellesskap, mot 658 i første halvår i fjor. Dette er en økning på 39 prosent.

Igangsetting av fritidsbygninger har holdt seg stabil. I første halvår i år er det satt i gang 175 000 kvadratmeter til fritidsbygninger mot 178 000 kvadratmeter i fjor.

Det er satt i gang 1 358 000 kvadratmeter næringsbygninger første halvår i år. Dette er omtrent på samme nivå som i fjor, men fordelingen av bygningstypene er forskjellig. Industri- og lagerbygning og kontor- og forretningsbygninger har hatt størst økning, begge på 17 prosent. Nedgangen har vært størst for samferdsels- og kommunikasjonsbygning, der igangsatt bruksareal har gått ned med 61 prosent.

Fortsatt er det mangelfull registrering av næringsbygg i Oslo kommune, derfor er tallene for næringsbygg i Oslo lavere enn den faktiske situasjonen.

Tabeller: