Raskere å hente ut tallene du trenger

Publisert:

Statistikkbanken får nytt utseende og flere muligheter.

Ny teknisk plattform gjør det raskere å hente ut tallene du er på utkikk etter i Statistikkbanken. 9. januar legger Statistisk sentralbyrå (SSB) om til nytt brukergrensesnitt.

  - Vi har fått en løsning som gjør det enklere å søke, finne grupperinger og gjøre tabellene om til grafer, sier prosjektleder Kristin Glomsås.

Forbedret funksjonalitet i Statistikkbanken

Det nye brukergrensesnittet er mer brukervennlig og gjør det lettere å finne fram. Søk etter tall, variabeldefinisjoner og grupperinger er blitt enklere, spesielt KOSTRA-brukere vil merke dette. Også ordforklaringene er mer synlige.

I Statistikkbanken blir det dessuten nye farger og fonter, mens alle lenker og tabellnumre fungerer som tidligere.

Gjør deg kjent i den nye Statistikkbanken!

Endringer i lagrede spørringer og «Mitt SSB»

Mange faste brukere av Statistikkbanken har lagret tabellen sin under abonnementet «Mitt SSB». Disse lagrede spørringene fungerer fortsatt, men man kan ikke lenger endre på dem.

  - Dersom du ønsker å endre den faste spørringen din, må du nå opprette en ny, sier Glomsås.

Du vil da få opp en ny lenke, som blir ID-en til din lagrede spørring. Denne må du selv ta vare på og lagre slik at du finner tilbake til den, for eksempel legge denne inn som bokmerke eller sende lenken til e-posten din.

API-spørringen er synlig i Statistikkbanken

API-et er en del av det nye brukergrensesnittet. Når du er inne i banken og har valgt variablene du ønsker, kan du få opp koden til API-spørringen.

Kontakt