4066_not-searchable
/bank-og-finansmarked/statistikker/finhold/arkiv
4066
Kraftig pluss for finansielle holdingselskaper
statistikk
2005-06-09T10:00:00.000Z
Bank og finansmarked
no
finhold, Finansielle holdingselskaper, resultatregnskap, balanseregnskap, disponert utlån, verdipapirer, obligasjoner, sertifikaterFinansinstitusjoner og andre finansielle foretak, Bank og finansmarked
false

Finansielle holdingselskaper2004

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Kraftig pluss for finansielle holdingselskaper

Finansielle holdingselskaper forbedret årsresultatet kraftig i fjor. Årsresultatet til disse selskapene steg med nesten 4,5 milliarder kroner fra 2003 til 2004. Dette ga et resultat på over 8 milliarder kroner. Hovedårsaken til bedringen var en kraftig økning i driftsinntektene.

Driftsinntektene gikk opp fra 4,4 milliarder i 2003 til over 9 milliarder i 2004. På samme tid steg driftskostnadene med beskjedne 37 millioner. Fra 2001 til 2003 har trenden vært en nedgang i driftsinntektene, men denne utviklingen ble nå snudd. Forholdet mellom finansinntekter og finanskostnader ble også bedret, og i 2004 hadde selskapene en nettoinntekt på 1,7 milliarder.

Skattekostnadene økte med 2,1 milliarder kroner, og bidro til at årsresultatet ikke steg like mye som inntektene. Over 40 prosent av overskuddet ble avgitt i konsernbidrag, 24 prosent avsatt til utbytte og resten overført til annen egenkapital.

Forvaltningskapitalen økte med nesten 7 prosent. Dette utgjorde 5 milliarder kroner og var i hovedsak resultatet av en økning i fordringer på konsernselskaper og en økning i finansielle omløpsmidler og bankinnskudd. Store svingninger i beholdninger av finansielle omløpsmidler var produkt av plasseringer til store enkeltselskaper og effekter av betydelige fusjoner de siste årene.

Resultatene blir påvirket av variasjoner i antall finansielle holdingselskaper. Det var kun sju finansielle holdingselskaper i 2004.

Tabeller

Tabeller til publiseringen