90591_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/sroi/kvartal-forelopige-tall
90591
Solid vekst i lufttransport
statistikk
2012-11-29T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Teknologi og innovasjon;Transport og reiseliv
no
sroi, Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT, overnattings- og serveringsvirksomhet (for eksempel hoteller, restauranter, barer), informasjon og telekommunikasjon (for eksempel forlag, film, TV), transport og lagring (for eksempel passasjer- og godstransport med tog, fly og båt)Landtransport, Luftfart, Informasjons- og kommunikasjonsteknologi - IKT, Reiseliv, Sjøtransport, Teknologi og innovasjon, Transport og reiseliv
false

Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT3. kvartal 2012, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Solid vekst i lufttransport

Bedriftene innenfor lufttransport med passasjerer økte omsetningen med hele 18,4 prosent fra 3. kvartal i fjor til 3. kvartal i år. Godstransport med fly økte med 13,4 prosent i den samme perioden.

Sjøtransport viste også god vekst i 3. kvartal, med en økning på 9 prosent fra samme kvartal i 2011. Det er godstransport som trekker opp, mens passasjertransport gikk ned med 2,8 prosent i perioden.

Det var en god vekst for godstransport på vei, og omsetningen økte med 4,1 prosent fra 3. kvartal 2011 til 3. kvartal 2012.

Omsetningen innenfor passasjertransport med jernbane var nesten uforandret sammenlignet med 3. kvartal i fjor og økte med kun 1 prosent. Godstransport med jernbane fortsatte å falle, og gikk ned med 6,9 prosent fra 3. kvartal 2011 til 3. kvartal 2012.

Fortsatt opptur for reiseliv

Den positive utviklingen fortsetter for norsk reiseliv. Totalt økte omsetningen for overnattings- og serveringsnæringene med 4,2 prosent fra 3. kvartal i fjor til 3. kvartal i år. Det er restaurantene som trekker mest opp, med en økning på 6,2 prosent i perioden.

Lav vekst innenfor informasjon og kommunikasjon

Bedriftene i informasjons- og kommunikasjonsindustrien økte omsetningen med 1,5 prosent i 3. kvartal i år fra 3. kvartal i fjor. Omsetningen tilknyttet telekommunikasjon var nesten uforandret med en økning på kun 0,9 prosent, mens tjenester tilknyttet informasjonsteknologi økte omsetningen med 3,1 prosent.

Foreløpige tall

3. kvartal er i de fleste næringer basert på tall for juli og august måned. Tall for september er beregnet med utgangspunkt i utviklingen fra 4. til 5. termin i 2011. Derfor må tallene for 3. kvartal 2012 betraktes som foreløpige.

Tabeller: