54575_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/sroi/kvartal-forelopige-tall
54575
Omsetningssvikt for telekommunikasjon
statistikk
2011-11-29T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Teknologi og innovasjon;Transport og reiseliv
no
sroi, Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT, overnattings- og serveringsvirksomhet (for eksempel hoteller, restauranter, barer), informasjon og telekommunikasjon (for eksempel forlag, film, TV), transport og lagring (for eksempel passasjer- og godstransport med tog, fly og båt)Landtransport, Luftfart, Informasjons- og kommunikasjonsteknologi - IKT, Reiseliv, Sjøtransport, Teknologi og innovasjon, Transport og reiseliv
false

Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT3. kvartal 2011, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Omsetningssvikt for telekommunikasjon

Bedrifter i telekommunikasjonsnæringen måtte tåle en nedgang i omsetningen på 2,2 prosent i årets 3. kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Andre næringer i informasjons- og kommunikasjonssektoren kunne imidlertid vise til solid vekst.

Omsetningssvikten i telekommunikasjonsnæringen kan sees i sammenheng med en nedgang i prisene på slike tjenester. SSBs prisindekser for informasjon og kommunikasjon viser en langvarig prisreduksjon, selv om nedgangen har vært avtagende den siste tiden. Andre næringer i informasjons- og kommunikasjonssektoren rapporterte derimot vekst i omsetningen. Omsetningen for bedrifter som tilbyr tjenester tilknyttet informasjonsteknologi, økte blant annet med hele 14 prosent i 3. kvartal 2011, sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2010.

Fortsatt opptur for reiseliv

Den positive utviklingen fortsetter for norsk reiseliv. Totalt økte omsetningen for overnattings- og serveringsnæringene med 5,9 prosent fra 3. kvartal i fjor til samme kvartal i år. Hotellene kunne vise til en omsetningsvekst på 5,8 prosent i samme periode. Tall fra SSBs overnattingsstatistikk tyder på at økningen kan tilskrives en oppgang i antall gjestedøgn, både blant norske og utenlandske gjester.

Vekst i transportnæringene

Også de fleste transportnæringene kunne vise til positive omsetningstall i 3. kvartal 2011. Blant annet fortsetter den gode utviklingen for godstransport på vei, hvor omsetningen økte med 7,3 prosent fra tilsvarende kvartal i 2010. Også bedrifter i sjø- og luftfartsnæringene opplevde vekst i perioden, med henholdsvis 4,2 og 2,7 prosent.

Foreløpige tall

3. kvartal er i de fleste næringer basert på tall for juli og august måned. Tall for september er beregnet med utgangspunkt i utviklingen fra 4. til 5. termin i 2010. Derfor må tallene for 3. kvartal 2011 betraktes som foreløpige.

Tabeller: