54573_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/sroi/kvartal-forelopige-tall
54573
Solid omsetningsvekst for IKT
statistikk
2011-08-29T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Teknologi og innovasjon;Transport og reiseliv
no
sroi, Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT, overnattings- og serveringsvirksomhet (for eksempel hoteller, restauranter, barer), informasjon og telekommunikasjon (for eksempel forlag, film, TV), transport og lagring (for eksempel passasjer- og godstransport med tog, fly og båt)Landtransport, Luftfart, Informasjons- og kommunikasjonsteknologi - IKT, Reiseliv, Sjøtransport, Teknologi og innovasjon, Transport og reiseliv
false

Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT2. kvartal 2011, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Solid omsetningsvekst for IKT

IKT-sektoren opplever igjen en solid omsetningsvekst etter en periode med tilnærmet nullvekst i kjølvannet av finanskrisen. Totalt økte omsetningen i næringshovedområdet Informasjon og kommunikasjon med 5,1 prosent i 2. kvartal i år sammenlignet med 2. kvartal i fjor.

Dermed fortsetter den positive utviklingen for IKT-næringene i 2011. Veksten var særlig sterk for bedrifter som tilbyr tjenester tilknyttet informasjonsteknologi. Denne næringen, som blant annet omfatter programmerings- og konsulenttjenester, rapporterte en omsetningsøkning på hele 13 prosent fra 2. kvartal 2010 til 2. kvartal 2011. Også bedrifter som tilbyr informasjonstjenester, deriblant web-portaler og nyhetsbyråer, kunne vise til en solid omsetningsvekst.

Godt kvartal for passasjertransport

Næringer som transporterer passasjerer kunne vise til positive omsetningstall i årets 2. kvartal. Sammenlignet med samme periode i fjor, økte omsetningen eksempelvis med 4,2 prosent for passasjertransport med jernbane. En annen næring som opplevde sterk vekst var lufttransport med passasjerer, hvor omsetningen økte med 6,8 prosent. Denne veksten må imidlertid sees i sammenheng med fjorårets vulkanutbrudd på Island og det påfølgende flyforbudet, som bidro til et særdeles skuffende 2. kvartal i 2010.

Økt omsetning for reiseliv

Den positive utviklingen fortsetter for reiselivsnæringene. Totalt økte omsetningen for overnattings- og serveringsbedrifter med 8,7 prosent i 2. kvartal 2011, sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor. Særlig for serveringsnæringen var veksten markant, med en økning på om lag 10 prosent for både restaurantvirksomhet, catering- og kantinevirksomhet og drift av barer.

Foreløpige tall

2. kvartal er i de fleste næringer basert på tall for april. Tall for mai og juni er beregnet med utgangspunkt i utviklingen fra 2. til 3. termin i 2010. Derfor må tallene for 2. kvartal 2011 betraktes som foreløpige.

Tabeller: