54571_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/sroi/kvartal-forelopige-tall
54571
Omsetningsvekst for reiseliv under Ski-VM
statistikk
2011-05-30T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Teknologi og innovasjon;Transport og reiseliv
no
sroi, Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT, overnattings- og serveringsvirksomhet (for eksempel hoteller, restauranter, barer), informasjon og telekommunikasjon (for eksempel forlag, film, TV), transport og lagring (for eksempel passasjer- og godstransport med tog, fly og båt)Landtransport, Luftfart, Informasjons- og kommunikasjonsteknologi - IKT, Reiseliv, Sjøtransport, Teknologi og innovasjon, Transport og reiseliv
false

Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT1. kvartal 2011, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Omsetningsvekst for reiseliv under Ski-VM

Ski-VM bidro til sterk vekst i reiselivsbransjen i årets første kvartal. Totalt økte omsetningen for overnattings- og serveringsbedrifter med 9,8 prosent fra samme kvartal i fjor.

Noe av veksten i disse næringene kan trolig tilskrives Ski-VM, et arrangement som satte preg på hovedstaden to uker i februar og mars. Blant annet viser fylkesvise tall fra SSBs overnattingsstatistikk at hotellene i Oslo opplevde en særlig sterk vekst i antall gjestedøgn og pris per rom disse to månedene. Også restaurantbransjen i hovedstaden virker å ha tjent godt på Ski-VM, og bidro til en samlet vekst, opp 9,0 prosent for norsk serveringsvirksomhet i 1. kvartal.

Fortsatt fremgang for transport

De fleste transportnæringene rapporterte også vekst i årets første kvartal. Totalt økte omsetningen for bedrifter i næringshovedområdet transport og lagring med 6,4 prosent fra 1. kvartal i fjor. Både landtransport og sjøfart kunne vise til økt omsetning. Derimot sliter luftfart, som i 1. kvartal måtte tåle en nedgang i omsetning på 1,6 prosent fra samme kvartal i fjor.

Godt kvartal for IKT

Omsetningen til bedrifter innenfor informasjon og kommunikasjon økte totalt med 5,8 prosent fra 1. kvartal 2010 til 1. kvartal 2011. Veksten var mest markant for bedrifter som tilbyr tjenester tilknyttet informasjonsteknologi. Denne næringen, som blant annet omfatter programmerings- og datakonsulenttjenester, kunne vise til en omsetningsøkning på hele 12 prosent fra 1. kvartal 2010.

Foreløpige tall

1. kvartal er i de fleste næringer basert på tall for januar og februar måned. Tall for mars er beregnet med utgangspunkt i utviklingen fra 1. til 2. termin i 2010. Derfor må tallene for 1. kvartal 2011 betraktes som foreløpige.

Tabeller: