85050_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/sroi/arkiv
85050
Oppturen fortsetter for reiseliv
statistikk
2012-05-30T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Teknologi og innovasjon;Transport og reiseliv
no
sroi, Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT, overnattings- og serveringsvirksomhet (for eksempel hoteller, restauranter, barer), informasjon og telekommunikasjon (for eksempel forlag, film, TV), transport og lagring (for eksempel passasjer- og godstransport med tog, fly og båt)Landtransport, Luftfart, Informasjons- og kommunikasjonsteknologi - IKT, Reiseliv, Sjøtransport, Teknologi og innovasjon, Transport og reiseliv
false

Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT1. kvartal 2012, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Oppturen fortsetter for reiseliv

Den positive omsetningsutviklingen fortsatte for norsk reiseliv i årets 1. kvartal. Omsetningen økte med 8,7 prosent fra 1. kvartal 2011.

Omsetningen økte for både overnattings- og serveringsbedrifter i denne perioden. Hotellene rapporterte blant annet om en omsetningsvekst på 8,9 prosent, noe som primært kan tilskrives en økning i antall gjestedøgn (se SSBs overnattingsstatistikk ). I serveringsnæringen var det særlig restauranter, gatekjøkken og cateringbedrifter som kunne vise til solid vekst i årets 1. kvartal.

Jevn vekst for IKT

De fleste næringene innenfor næringshovedområdet informasjon og kommunikasjon opplevde også økt omsetning i 1. kvartal 2012. Veksten i denne sektoren var mest markant for bedrifter som tilbyr informasjonstjenester, hvor omsetningen økte med hele 13 prosent fra samme kvartal i fjor. Det var særlig drift av webportaler som bidro til veksten. Etter en nedgang i andre halvår av 2011 kunne også telekommunikasjonsnæringen melde om positive tall i 1. kvartal 2012. Omsetningen for disse bedriftene økte med 0,8 prosent fra 1. kvartal 2011.

Gode tider for transportbransjen

Den positive utviklingen fortsetter for de fleste transportnæringene. Fra 1. kvartal 2011 til 1. kvartal 2012 økte blant annet omsetningen med 5,4 prosent for bedrifter i næringen lagring og andre tjenester tilknyttet transport. Godstransport på veg kunne også vise til gode tall i årets 1. kvartal, med en omsetningsvekst på 11 prosent fra 1. kvartal 2011. Omsetningen falt derimot med 12 prosent for sjøfart og kysttrafikk med passasjerer i den samme perioden.

Foreløpige tall

1. kvartal er i de fleste næringer basert på tall for januar og februar måned. Tall for mars er beregnet med utgangspunkt i utviklingen fra 1. til 2. termin i 2011. Derfor må tallene for 1. kvartal 2012 betraktes som foreløpige.

Tabeller: