14300_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/sroi/arkiv
14300
Mer transport av gods og passasjerer
statistikk
2008-05-30T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Teknologi og innovasjon;Transport og reiseliv
no
sroi, Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT, overnattings- og serveringsvirksomhet (for eksempel hoteller, restauranter, barer), informasjon og telekommunikasjon (for eksempel forlag, film, TV), transport og lagring (for eksempel passasjer- og godstransport med tog, fly og båt)Landtransport, Luftfart, Informasjons- og kommunikasjonsteknologi - IKT, Reiseliv, Sjøtransport, Teknologi og innovasjon, Transport og reiseliv
false

Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT1. kvartal 2008, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Mer transport av gods og passasjerer

Det er fortsatt sterk vekst i de fleste næringene i 1. kvartal, men veksten ser nå ut til å avta noe. Totalt økte omsetningen i transport- og kommunikasjonsnæringene med 7,3 prosent fra 1. kvartal 2007 til 1. kvartal 2008.

Jernbanetransporten gikk opp med 3,2 prosent. For bedrifter innenfor annen landtransport steg omsetningen med 10,1 prosent. Viktige næringsgrupper under annen landtransport er godstransport på vei, og transport med passasjerer med blant annet buss og drosje.

Lufttransport øker

Lufttransport økte med 14 prosent fra 1. kvartal 2007 til 1. kvartal 2008. Omsetningen for bedrifter innenfor sjøtransport steg med 4,3 prosent i 1. kvartal 2007, sammenlignet med samme kvartal året før. Innenfor sjøtransport dominerer næringsundergruppene Utenriks sjøfart og Slepebåter og forsyningsskip .

Vekst i reiselivsnæringene

Reisebyrå, turistkontor og reisearrangører hadde en oppgang i omsetningen på 5,3 prosent fra 1. kvartal 2007 til 1. kvartal 2008. Bedrifter innenfor hotellvirksomhet kunne vise til en økning på 7,8 prosent i samme periode.

Sterkere vekst i telekommunikasjon

For bedrifter innenfor telekommunikasjon steg omsetningen med 6,7 prosent fra 1. kvartal 2007 til 1. kvartal 2008. Næringen inkluderer også bedrifter som driver overføring av TV-signaler. Post- og distribusjonsvirksomheten hadde en beskjeden økning på rundt 1 prosent i samme periode.

Omorganisering av kollektivtransport

Som følge av omorganisering av kollektivtransporten i Oslo og Akershus er ikke tallene i NACE 63.2 og NACE 60.2 direkte sammenlignbare med tidligere årganger.

Foreløpige tall

Tall for 1. kvartal er basert på data for januar og februar måned. Tall for mars og april er beregnet med utgangspunkt i veksten fra 1. til 2. termin i 2007. Dette medfører at noen av tallene vil kunne endre seg til neste publisering.

Se mer informasjon om konjunkturstatistikk .

Tabeller: