14302_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/sroi/arkiv
14302
Knallår for Hotell-Norge
statistikk
2008-03-03T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Teknologi og innovasjon;Transport og reiseliv
no
sroi, Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT, overnattings- og serveringsvirksomhet (for eksempel hoteller, restauranter, barer), informasjon og telekommunikasjon (for eksempel forlag, film, TV), transport og lagring (for eksempel passasjer- og godstransport med tog, fly og båt)Landtransport, Luftfart, Informasjons- og kommunikasjonsteknologi - IKT, Reiseliv, Sjøtransport, Teknologi og innovasjon, Transport og reiseliv
false

Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT4. kvartal 2007, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Knallår for Hotell-Norge

2007 var et meget sterkt år for hotellbransjen. Samlet var veksten på 11 prosent for hotell- og restaurantbransjen sammenlignet med 2006. For transport- og kommunikasjonsnæringene samlet var omsetningsveksten på 7 prosent.

Både transport på skinner og veier gikk sterkt fram i 2007. Jernbanen økte omsetningen med 9 prosent, mens annen landtransport gikk fram med 10,7 prosent. Viktige næringsgrupper under annen landtransport er godstransport på vei og transport med passasjerer med blant annet buss og drosjer.

Også i luften gikk det godt i 2007. Ruteflyving økte omsetningen med 10,7 prosent mens den for annen flyving økte med 7,2 prosent.

Sterk vekst for hotellene

Bedrifter innenfor hotell- og restaurantvirksomhet opplevde også et godt år i 2007. Hotellene økte med hele 11,6 prosent. Omsetningen for bedrifter i restaurantvirksomhet steg med 11,1 prosent. Gruppene barer og kantiner hadde begge en vekst på over 10 prosent.

Fortsatt vekst i 4. kvartal

Tallene for 4. kvartal bekrefter den positive veksten i 2007. Landtransport og rørtransport gikk fram med 4,2 prosent i 4. kvartal sammenlignet med samme kvartal året før. Tjenester tilknyttet transport og reisebyråvirksomhet økte med 12 prosent. Omsetningsveksten for bedrifter innenfor post- og telekommunikasjon var på 8,6 prosent sammenlignet med fjorårets kvartal.

Foreløpige tall

På grunn av nye publiseringsdatoer er tall for 4. kvartal basert på tall for oktober måned. 6.termin er predikert med utgangspunkt i veksten fra 5. termin til 6. termin i 2006. Dette medfører at noen av tallene vil kunne endre seg til neste publisering.

Tabeller: