14320
/transport-og-reiseliv/statistikker/sroi/arkiv
14320
Vekst for slepebåter og forsyningsskip
statistikk
2005-12-16T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Teknologi og innovasjon;Transport og reiseliv
no
sroi, Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT, overnattings- og serveringsvirksomhet (for eksempel hoteller, restauranter, barer), informasjon og telekommunikasjon (for eksempel forlag, film, TV), transport og lagring (for eksempel passasjer- og godstransport med tog, fly og båt)Landtransport, Luftfart, Informasjons- og kommunikasjonsteknologi - IKT, Reiseliv, Sjøtransport, Teknologi og innovasjon, Transport og reiseliv
false

Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT3. kvartal 2005, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Vekst for slepebåter og forsyningsskip

Sjøtransportnæringen fortsatte trenden med økt omsetning i årets 3. kvartal. Spesielt slepebåter og forsyningsskip hadde en solid omsetningsvekst på nesten 48 prosent i juli, august og september sammenlignet med samme periode året før.

Bedrifter i utenriks sjøfart står for mesteparten av omsetningen i sjøtransportnæringen og økte omsetningen med nesten 2 prosent fra 3. kvartal 2004 til 3. kvartal 2005. Omsetningen økte også for bedrifter i innenriks sjøtransport, innenlandske kystruter og kysttrafikk i Norge ellers.

Veksten i sjøtransport har også innvirkning på omsetningen fra tjenester tilknyttet sjøtransport som økte med 13,5 prosent fra 3. kvartal i fjor til 3. kvartal i år.

Mer transportomsetning på land

Omsetningen i land- og rørtransport økte med 15 prosent fra 3. kvartal i fjor til 3. kvartal i år. For jernbanen økte omsetningen med opp mot 5 prosent i samme periode. Rutebiler, t-bane, drosjer, turbiler og godstransport med lastebil viste også en omsetningsvekst. Godstransport står for mesteparten av omsetningen i landtransportnæringen.

Næringsgruppen andre tjenester tilknyttet landtransport viste en økning i omsetning på vel 7 prosent i årets 3. kvartal sammenlignet med fjorårets 3. kvartal. Her finner vi gods- og transportsentraler, parkeringsplasser, parkeringshus og bomstasjoner.

Økning for telekommunikasjon

Omsetningen for bedrifter i telekommunikasjon steg med knapt 5 prosent fra 3. kvartal 2004 til 3. kvartal 2005. For post- og budtjenester økte omsetningen med over 16 prosent, mens bedrifter i radio og fjernsyn viste en økning på litt over 1 prosent.

Positivt for hoteller og restauranter

Hoteller og restauranter hadde en økning i omsetning på vel 6 prosent i 3. kvartal 2005 sammenlignet med samme periode året før. Restaurantene økte omsetningen med i overkant av 7 prosent, mens for hotellene gikk omsetningen opp drøyt 4 prosent. For barene gikk omsetningen opp litt over 11 prosent i samme periode. Kantiner og cateringbedrifter økte omsetningen med nesten 9 prosent.

Tabeller:

Fant du det du lette etter?

Du har slått av Javascript. Du kan sende oss en tilbakemelding på informasjon@ssb.no.

Send e-post til SSB