14324
/transport-og-reiseliv/statistikker/sroi/arkiv
14324
Jevn vekst for telekommunikasjon
statistikk
2005-06-30T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv;Teknologi og innovasjon;Transport og reiseliv
no
sroi, Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT, overnattings- og serveringsvirksomhet (for eksempel hoteller, restauranter, barer), informasjon og telekommunikasjon (for eksempel forlag, film, TV), transport og lagring (for eksempel passasjer- og godstransport med tog, fly og båt)Landtransport, Luftfart, Informasjons- og kommunikasjonsteknologi - IKT, Reiseliv, Sjøtransport, Teknologi og innovasjon, Transport og reiseliv
false

Omsetningsindeks for transport, reiseliv og IKT1. kvartal 2005, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Jevn vekst for telekommunikasjon

Telekommunikasjonsbedriftene økte omsetningen med 2,5 prosent i årets første kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor. Omsetningsveksten i denne bransjen har vært jevn gjennom flere kvartaler. For posttjenester gikk omsetningen ned 8,2 prosent i samme periode, mens budtjenester økte omsetningen med 6,8 prosent.

Omsetningen for hoteller og restauranter gikk ned 1 prosent fra 1. kvartal 2004 til 1. kvartal 2005. For hoteller med restaurant gikk omsetningen ned, mens hoteller uten restaurant økte omsetningen litt. For restauranter og kafeer gikk omsetningen ned 3,9 prosent, mens for gatekjøkken økte omsetningen med 4,3 prosent. Barene hadde en omsetningssvikt i 1. kvartal 2005 sammenlignet med samme periode året før, mens kantiner og catering økte omsetningen. Annen overnatting består av turisthytter, vandrerhjem, campingplasser og hyttegrender. Her økte omsetningen 22,9 prosent i samme periode.

Nedtur for drosjene

For bedrifter i annen landtransport gikk omsetningen ned 0,2 prosent i 1. kvartal 2005 sammenlignet med samme kvartal året før. Det var drosjene som stod for nedgangen, mens bedrifter i rutebiltransport, landtransport med passasjerer og godstransport på vei økte omsetningen. For jernbanetransport gikk omsetningen ned 3 prosent, og for rørtransport var nedgangen på 0,2 prosent.

Veksten i sjøtransport fortsetter

Sjøtransport økte omsetningen med 14,3 prosent fra 1. kvartal i fjor til 1. kvartal i år. Utenriks sjøfart bidrar mest til omsetningsveksten, med en 14,8 prosents økning. Omsetningen øker også for bedrifter i innenriks sjøtransport, innenlandske kystruter, slepebåter og forsyningsskip og kysttrafikk i Norge ellers. Omsetningen i ruteflyging gikk ned 21,2 prosent i samme kvartal.1Bedrifter i annen flyging viste også en nedgang i omsetningen dette kvartalet.

Opp for bomstasjoner

I næringen tjenester tilknyttet transport- og reisebyråvirksomhet var omsetningen 2,7 prosent høyere i årets første kvartal sammenlignet med fjorårets. For bomstasjonene økte omsetningen, mens for reisebyråene gikk omsetningen ned dette kvartalet også.

1  Beregningsmåten på enkelte foretak i NACE 62.100 er endret fra og med 2005. Tallene er ikke sammenlignbare med tidligere år.

Tabeller:

Fant du det du lette etter?

Du har slått av Javascript. Du kan sende oss en tilbakemelding på informasjon@ssb.no.

Send e-post til SSB