14610_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/hotell/maaned
14610
Økning for utlendinger i oktober
statistikk
2003-12-03T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv
no
hotell, HotellstatistikkReiseliv, Transport og reiseliv
false

Hotellstatistikkoktober 2003

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Økning for utlendinger i oktober

Antall utenlandske overnattinger ved norske hoteller økte med 2 prosent - fra 160 000 i oktober i fjor til 163 000 i oktober i år. Både antall norske overnattinger og antall overnattinger totalt gikk ned med 1 prosent.

Det største utenlandsmarkedet i oktober, Storbritannia, økte med i underkant av 1 prosent. Våre naboer Sverige og Danmark, som var det nest største og tredje største utenlandsmarkedet, gikk ned med henholdsvis 7 og 2 prosent. Det største utenlandsmarkedet på årsbasis, og det fjerde største i oktober, Tyskland, var om lag uendret. Et annet stort utenlandsmarked i oktober, USA, økte med 11 prosent, og var markedet som økte mest.

Nest høyeste oktobertall noen sinne

Det totale antall overnattinger i oktober 2003, er det nest høyeste oktobertall noen sinne. Kun fjorårets oktobertall var høyere. Nedgangen fra oktober i fjor må ses i sammenheng med at noen få bedrifter er omklassifisert fra hotell til hyttegrend.

Lavere priser og losjiomsetning

I oktober i år var den gjennomsnittlig oppnådde prisen per rom 705 kroner, mot 715 kroner i oktober i fjor. Losjiomsetningen gikk i samme tidsrom ned fra 606 millioner til 590 millioner kroner.

Økning i kapasitetsutnyttingen

Kapasitetsutnyttingen av rom var om lag uendret sammenlignet med oktober i fjor. Utnyttingen av sengekapasiteten økte i samme periode fra 30,6 til 31,0 prosent.

Nedgang hittil i år

Etter årets ti første måneder, har det vært 13,8 millioner overnattinger ved norske hoteller, mot 14,3 i samme periode i fjor. Dette er en nedgang på 4 prosent. Både norske og utenlandske overnattinger har gått ned, med henholdsvis 2 og 8 prosent.

Tabeller: