53836_not-searchable
/priser-og-prisindekser/statistikker/kvadenebol/aar
53836
Stabile prisforskjeller for eneboliger
statistikk
2011-05-11T10:00:00.000Z
Priser og prisindekser;Bygg, bolig og eiendom
no
kvadenebol, Kvadratmeterpriser for eneboliger, prisutvikling, boligpriser, nye eneboliger, brukte eneboligerBoligpriser og boligprisindekser , Bolig og boforhold, Bygg, bolig og eiendom, Priser og prisindekser
false

Kvadratmeterpriser for eneboliger2009-2010

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Stabile prisforskjeller for eneboliger

I 2010 var kvadratmeterprisen for brukte eneboliger i gjennomsnitt om lag 75 prosent av prisen for en ny enebolig, noe som er uforandret fra 2009.

Gjennomsnittlige kvadratmeterpriser for brukte og nye eneboliger, etter fylke. 2010

Nye eneboliger fullført i 2010 kostet i gjennomsnitt 23 803 kroner per kvadratmeter inklusive tomt. Kvadratmeterprisen for brukte eneboliger som ble omsatt samme år, var i gjennomsnitt 17 930 kroner.

Dyrest i Oslo og Stavanger

I 2010 hadde Oslo de høyeste gjennomsnittlige kvadratmeterprisene for nye eneboliger, med 41 969 kroner, etterfulgt av Stavanger med 34 538 kroner. Disse byene har hatt en prisvekst på henholdsvis 5,0 og 9,2 prosent det siste året. Også for brukte eneboliger var prisnivået høyest her, med en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 35 100 i Oslo og 29 118 kroner i Stavanger.

Billigst i Nord-Trøndelag

I fjor var det billigst både å bygge ny og kjøpe brukt enebolig i Nord-Trøndelag. I dette fylket lå kvadratmeterprisene for nytt og brukt på henholdsvis 19 742 og 11 189 kroner i gjennomsnitt.

Usikre tall for storbyene

Spesielt når det gjelder nye eneboliger er det få observasjoner i noen regioner. Dette gjelder særlig storbyene Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, og enkelte fylker. Dermed er tallene mer usikre ettersom enkeltobservasjoner kan gi store utslag. Innad i byområdene er det også store regionale prisforskjeller. Dette gjør sammenligninger mellom storbyene mer usikre.

Sammenlikningsgrunnlag

Statistikken er laget ved å sammenligne gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte eneboliger med gjennomsnittlig kvadratmeterpris for nybygde eneboliger. Prisene er hentet fra to ulike undersøkelser og prisen er målt på forskjellig tidspunkt. Bruktboligprisene er hentet fra boligprisindeksen og måler prisen ved omsetningstidspunktet. Prisene for nye eneboliger er knyttet til det kvartalet boligen er fullført, som i noen tilfeller kan være over et år etter at kontrakten er inngått.

Tabeller: