13122_not-searchable
/priser-og-prisindekser/statistikker/gvpi/kvartal
13122
Rekordvekst i fyrste kvartal
statistikk
2007-05-29T10:00:00.000Z
Priser og prisindekser;Transport og reiseliv
no
gvpi, Godstransport på vei, prisindeksLandtransport, Produsent- og engrosprisindekser, Transport og reiseliv, Priser og prisindekser
false

Godstransport på vei, prisindeks1. kvartal 2007

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Rekordvekst i fyrste kvartal

Prisane på godstransport på veg auka med 2,3 prosent i fyrste kvartal i år. Dette er den største kvartalsvise prisveksten som er registrert sidan oppstarten av indeksen.

Godstransport på veg. Prisutvikling. 2005=100. Totalindeks og stykkgods/containergods

Godstransport på veg. Prisutvikling. 2005=100. Totalindeks, oljeprodukt og andre væsker eller gassar i bulk

Indeksen viser prisutviklinga totalt i næringa samt utviklinga for transport av seks ulike frakttypar. I fyrste kvartal var det frakt av stykkgods/containergods som hadde den største prisveksten, med ein auke på 3,1 prosent. Frakt av oljeprodukt hadde den lågaste prisveksten. For denne gruppa steig prisane med 1,3 prosent i fyrste kvartal.

Delindeksane viser prisutviklinga for transport av følgjande vareslag: Fryste eller kjølte varer, oljeprodukt, andre væsker eller gassar i bulk, stykkgods/containergods, tørrgods i bulk og annan transport.

For å setje saman delindeksane til totalindeksen vert omsetnaden i næringa fordelt på frakttypar nytta som vektgrunnlag. Av frakttypane er det stykkgods/containergods som står for den største delen av omsetnaden i næringa, med nesten 45 prosent. Andre væsker og/eller gassar i bulk er den minste frakttypen med 2,4 prosent av den totale omsetnaden.

Godstransport på veg. Prisutvikling. 2005=100. Total indeks, fryste eller kjølte varer, tørrgods i bulk og annan transport

Vekter. Omsetnad i næringa fordelt på frakttypar

Tabeller: