53140_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
53140
Færre nye boligprosjekter
statistikk
2011-11-17T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)3. kvartal 2011

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Færre nye boligprosjekter

Boligprodusentenes tilgang på nye boligbygg falt i 3. kvartal 2011, etter å ha ligget på et høyt nivå i de tre foregående kvartalene.

Ordretilgang og ordrereserver totalt. Ujustert. 2005=100

Verdien av boligprodusentenes beholdning av nye boligbygg holdt seg på et høyt nivå gjennom 3. kvartal 2011. Ved utgangen av kvartalet var verdien 40 prosent høyere enn på samme tid i fjor, målt i løpende kroner. Også entreprenørenes beholdning av nye næringsbygg var stabil i 3. kvartal i år, og var 13 prosent høyere enn på samme tid i 2010.

Utflating i rehabiliteringssektoren

Bedriftenes tilgang på boligrehabilitering var på et høyt nivå i 2. kvartal, men sank i 3. kvartal. Verdien av beholdningen, målt i løpende kroner, er 3 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Innenfor næringsbyggsektoren er tilgangen på nye rehabiliteringsprosjekter mer stabil, og beholdningen har økt med 13 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Stabil høy ordrereserve i anleggssektoren

Tilgangen på nye anleggsprosjekter er fortsatt høy. Verdien av entreprenørenes beholdning av anleggsprosjekter ligger, i likhet med i 2. kvartal, fortsatt på et høyt nivå. Ved utgangen av 3. kvartal var verdien 14 prosent høyere enn fjorårets nivå.

Tabeller: