6848_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6848
Bygge- og anleggsreservene ned 10 prosent
statistikk
2008-11-27T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)3. kvartal 2008

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Bygge- og anleggsreservene ned 10 prosent

Entreprenørenes beholdning av bygge- og anleggsprosjekter er 10 prosent lavere ved utgangen av 3. kvartal i år enn på samme tid i fjor, målt i løpende kroner. Høy tilgang på rehabilitering av næringsbygg og moderat nedgang i anleggssektoren hindrer større nedgang i bedriftenes reserver.

Ordretilgang og ordrereserver totalt.1 Ujustert. 2000=100

Nedgangen i nye boligprosjekter fortsetter og boligprodusentenes beholdning av nye boligbygg falt med 13 prosent i løpet av 3. kvartal 2008. Beholdningen av nye boligbygg er nå 39 prosent lavere enn på samme tid i fjor, målt i løpende kroner. Bedriftenes beholdning av boligrehabilitering ligger stabilt på samme nivå som i de tre foregående kvartalene.

Stabilt i næringsbyggsektoren

Entreprenørenes beholdning av andre nybygg enn boligbygg, hovedsakelig næringsbygg, ligger fortsatt på et høyt nivå. Samtidig er det stor tilgang på nye rehabiliteringsprosjekter i denne sektoren. Verdien av ordrereserven for rehabilitering og nybygging samlet er 3 prosent høyere enn ved utgangen av 3. kvartal i fjor, målt i løpende kroner.

Moderat nedgang i anleggssektoren

Etter å ha nådd en topp i første kvartal i år har det vært en svak nedgang i entreprenørenes beholdning av anleggsprosjekter gjennom 2. og 3. kvartal. Ved utgangen av 3. kvartal i år er verdien av entreprenørenes anleggsreserver 5 prosent lavere enn ved utgangen av 3. kvartal i fjor, målt i løpende kroner.

Tabeller: