6860_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6860
Stor tilgang på nye ordrer
statistikk
2007-05-16T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)1. kvartal 2007

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Stor tilgang på nye ordrer

Verdien av entreprenørenes beholdning av bygge- og anleggsprosjekter steg med 7 prosent i løpet av første kvartal 2007. Ordrebeholdningen var ved utgangen av kvartalet 19 prosent høyere enn på samme tid i fjor, målt i løpende kroner.

Ordretilgang og ordrereserver totalt. Ujustert. 2000=100

Bedriftenes beholdning av nye boligprosjekter målt i løpende kroner har ligget stabilt på et høyt nivå siden utgangen av andre kvartal i fjor. Tar vi hensyn til kostnadsveksten betyr det at volumet har gått noe ned i denne perioden. For andre bygg enn boligbygg er tendensen motsatt. Tilgangen på nye andre bygg har økt vesentlig de to siste kvartalene, og verdien av ordrebeholdningen er 33 prosent høyere ved utgangen av første kvartal 2007, enn på samme tid i 2006.

Mer rehabilitering

Verdien av bedriftenes beholdning av rehabiliteringsprosjekter for boligbygg og andre bygg var henholdsvis 10 og 18 prosent høyere ved utgangen av første kvartal i år sammenlignet med samme tid i fjor.

Økt anleggsvirksomhet

Entreprenørene hadde en rekordhøy tilgang på nye anleggsprosjekter i første kvartal 2007. Ved utgangen av dette kvartalet var verdien av entreprenørenes anleggsreserver 18 prosent høyere enn på samme tid i 2006.

Tabeller: