6868_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6868
Rekordhøy ordrebeholdning i bygg og anlegg
statistikk
2006-05-24T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)1. kvartal 2006

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Rekordhøy ordrebeholdning i bygg og anlegg

Tilgangen på nye bygge- og anleggsprosjekter fortsetter å øke i 2006. Verdien av byggenæringens beholdning av bygge- og anleggsprosjekter er nå 29 prosent høyere enn ved utgangen av 1. kvartal 2005, målt i løpende kroner.

Fortsatt høy tilgang på nye boligbygg og rekordhøy tilgang på andre bygg enn boliger er med på å øke verdien av bedriftenes beholdning av nybygg i 1. kvartal 2006. Verdien av bedriftenes beholdning av nye boligbygg og andre bygg steg med henholdsvis 7 og 12 prosent i løpet av 1. kvartal i år. Av nye store næringsbygg kan nevnes andre byggetrinn av St. Olavs hospital i Trondheim.

Ordretilgang og ordrereserver totalt. Ujustert. 2000=100

Vekst i rehabiliteringsmarkedet

Beholdningen av rehabiliteringsprosjekter knyttet til andre bygg enn boliger har økt i løpet av de tre siste kvartalene og var ved utgangen av 1. kvartal i år 28 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Entreprenørenes beholdning av boligrehabilitering fortsetter å ligge stabilt på et høyt nivå.

Flere nye anleggsprosjekter

Entreprenørenes tilgang på nye anleggsprosjekter er også stigende. Ved utgangen av 1. kvartal 2006 var verdien av anleggsreservene 14 prosent høyere enn ved utgangen av 2005 og 28 prosent høyere enn for ett år siden.

Tabeller: