6876_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6876
Fortsatt stor ordretilgang i bygg og anlegg
statistikk
2005-05-26T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)1. kvartal 2005

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Fortsatt stor ordretilgang i bygg og anlegg

Den store tilgangen på nye bygge- og anleggsprosjekter som næringen opplevde i 2004, fortsetter inn i 2005. I løpet av 1. kvartal i år steg verdien av entreprenørenes ordrebeholdning med 8 prosent og er ved utgangen av kvartalet 15 prosent høyere enn på samme tid året før, målt i løpende kroner.

I tillegg til den sterke veksten i nye boligprosjekter har også tilgangen på nye næringsbygg økt de to siste kvartalene. Verdien av entreprenørenes beholdning av andre nybygg enn boligbygg var ved utgangen av 1. kvartal i år 15 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Beholdningen av nye boligbygg har i samme periode steget med 34 prosent.

Det var sterk vekst i tilgangen på rehabiliteringsprosjekter i boligsektoren i 1. kvartal i år. Ombyggingen av posthuskvartalet i Oslo til boliger er sterkt medvirkende til det. For andre bygg enn boliger gikk tilgangen ned.

Verdien på entreprenørenes beholdning av anleggsprosjekter var ved utgangen av 1. kvartal i år 3 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Tabeller: