6880_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6880
Økt ordrereserve i byggebransjen
statistikk
2004-12-03T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)3. kvartal 2004

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Økt ordrereserve i byggebransjen

Tilgangen på nye byggeprosjekter er fortsatt høy. Totalt er nå verdien av byggebransjens ordrereserve 22 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Entreprenørenes tilgang på nye boligbygg i 3. kvartal 2004 er 34 prosent høyere enn i samme kvartal 2003. Bedriftenes beholdning av nye boliger som skal bygges er fortsatt rekordstor, 45 prosent større enn ved utgangen av 3. kvartal 2003.

I næringsbyggsektoren - andre bygg enn boliger - har tilgangen på nybygg vært relativt stabil de to siste årene. Tilgangen på nye rehabiliteringsprosjekter har derimot steget betydelig i inneværende år. Verdien av rehabiliteringsprosjekter til utføring er ved utgangen av 3. kvartal 23 prosent større enn ett år tidligere.

Etter en sterk vekst i tilgangen på nye anleggsprosjekter i første halvår i år, er ordretilgangen i 3. kvartal falt tilbake til samme nivå som i 2003. Verdien av entreprenørenes beholdning av anleggsprosjekter gikk ned med 8 prosent i løpet av kvartalet, men er fortsatt høyere enn på samme tid i fjor.

Totalt for hele bygge- og anleggsvirksomheten har verdien av bedriftenes reserve holdt seg uendret gjennom 3. kvartal i år.

Tabeller: