6888_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6888
Færre nye næringsbygg
statistikk
2003-11-27T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)3. kvartal 2003

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Færre nye næringsbygg

Entreprenørenes ordretilgang på nye næringsbygg ligger i 3. kvartal i år 8 prosent under nivået på samme tid i fjor. Sammenlignet med forrige kvartal, sank tilgangen på nye næringsbygg med 16 prosent.

Verdien av bedriftenes beholdning av nye næringsbygg gikk ned med 6 prosent i 3. kvartal og er ved utgangen av kvartalet 13 prosent lavere enn på samme tid i fjor.

Ordretilgangen på ombygginger, reparasjoner og vedlikehold av næringsbygg økte derimot i 3. kvartal 2003. Bedriftenes ordrebeholdning av rehabilitering av næringsbygg steg med 5 prosent i 3. kvartal og er ved utgangen av kvartalet 14 prosent høyere enn i 3. kvartal 2002.

Stabil tilgang på nye boligbygg

Det har vært stabil tilgang på nye boligbygg gjennom årets 3 første kvartaler, men på et lavere nivå enn i samme periode året før. Verdien av bedriftenes beholdning av nye boligbygg er 8 prosent lavere ved utgangen av 3. kvartal i år enn på samme tid i fjor. Reserven av boligrehabilitering ligger 16 prosent under nivået på samme tid i fjor.

Tilgangen på nye anleggsprosjekter gikk ned i 3. kvartal i år sammenlignet med foregående kvartal. Verdien av ordrebeholdningen gikk ned med 6 prosent i løpet av kvartalet. For hele bygge- og anleggsvirksomheten sank verdien av bedriftenes beholdning med 3 prosent i løpet av 3. kvartal.

Tabeller: