6890_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6890
Færre nye byggeprosjekter
statistikk
2003-09-15T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)2. kvartal 2003

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Færre nye byggeprosjekter

Tilgangen på nye byggeprosjekter er 14 prosent lavere i 2. kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor. Nedgangen fordeler seg nokså jevnt mellom boligbygg og andre bygg.

Verdien av bedriftenes beholdning av byggeprosjekter ved utgangen av 2. kvartal er 9 prosent lavere enn på samme tid i fjor.

Ordrebeholdningen for rehabilitering av næringsbygninger økte med 6 prosent i løpet av 2. kvartal og er 1 prosent høyere enn ved samme tid i fjor. Ordrebeholdningen for rehabilitering av boligbygninger ligger 19 prosent under nivået på samme tid i fjor.

Tilgangen på nye anleggsprosjekter steg betydelig i 1. halvår 2003. Det skyldes drifts- og vedlikeholdskontraktene som Statens vegvesen har lagt ut på anbud. Ordrereserven ved utgangen av 4. kvartal 2002 er oppjustert med den ordrebeholdningen Mesta tok med seg da produksjonen i Statens vegvesen ble privatisert.

Reviderte tall

Ordrestatistikken er revidert tilbake til 4. kvartal 2002. Dette skyldes at Mesta er tatt med i beregningsgrunnlaget til ordrestatistikken.

Tabeller: