6892_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6892
Nytt stort anleggsprosjekt
statistikk
2003-05-30T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)1. kvartal 2003

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Nytt stort anleggsprosjekt

Ordetilgangen i anleggssektoren økte kraftig i 1. kvartal i år. Hovedårsaken er inngåelsen av kontrakten mellom Vegdirektoratet og Orkdalsvegen AS om bygging av en 27 kilometer lang vegstrekning sør for Trondheim.

Verdien av bedriftenes beholdning av anleggsprosjekter steg med 32 prosent i løpet av 1. kvartal i år, og er 14 prosent høyere ved utgangen av 1. kvartal 2003 enn ved utgangen av 1. kvartal 2002. Fordelt på regioner er det Trøndelag og Finnmark (Snøhvitprosjektet) som kan vise til sterkest vekst i anleggsvirksomheten. Veksten i anleggsektoren bidrar til at verdien av den totale ordrebeholdningen til bygge- og anleggsnæringen lå på samme nivå ved utgangen av mars i år som på samme tid i fjor, målt i løpende kroner.

Færre nybygg

Verdien av bedriftenes tilgang på nye boligbygg i årets tre første måneder i år var 17 prosent lavere enn i samme periode i fjor. Ordrebeholdningen gikk ned med 1 prosent i løpet av 1. kvartal 2003 og er 9 prosent lavere enn året før.

Tilgangen på nye næringsbygg i 1. kvartal i år ligger omtrent på samme nivå som i 1. kvartal i fjor. Bedriftenes ordrereserve av nye næringsbygg gikk ned 7 prosent i løpet av 1. kvartal og var 3 prosent lavere ved utgangen av mars i år sammenlignet med året før.

Bedriftenes beholdning av boligrehabilitering økte i 1. kvartal i år etter en sterk nedgang på slutten av fjoråret. Verdien av beholdningen ved utgangen av 1. kvartal var likevel 22 prosent lavere enn på samme tid i fjor. Ordrebeholdningen for rehabilitering av næringsbygg økte med 5 prosent i samme periode.

Tabeller: