6896_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6896
Færre nye anleggsprosjekter
statistikk
2002-11-28T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)3. kvartal 2002

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Færre nye anleggsprosjekter

Verdien av entreprenørenes tilgang på nye anleggsprosjekter i 3. kvartal var 12 prosent lavere sammenlignet med samme periode i fjor.

Verdien av bedriftenes beholdning av anleggsprosjekter sank med 6 prosent i løpet av 3. kvartal, men den er fortsatt 7 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Ordrereserven for anleggsprosjekter gikk mest ned i Telemark, Vestfold og Buskerud: 38 prosent i løpet av 3. kvartal.

Flere boligprosjekter

Verdien av de nye boligprosjektene som bygge- og anleggsbransjen mottok i løpet av juli, august og september i år, var 18 prosent høyere enn de var i samme periode i fjor. Ordrereserven steg med 3 prosent i løpet av 3. kvartal, og ligger omtrent på samme nivå som året før.

Ordrereserven for boligrehabilitering gikk ned med 14 prosent i 3. kvartal og er 17 prosent lavere enn ved samme tid i 2001.

Færre nye næringsbygg

Tilgangen på nye næringsbygg i 3. kvartal i år er 5 prosent lavere enn den var på samme tid i fjor. Bedriftenes ordrereserve av næringsbygg lå på samme nivå ved utgangen av september i år som den gjorde året før.

Verdien av ordrebeholdningen i bygge- og anleggsvirksomheten totalt var like høy ved utgangen av 3. kvartal i år som i 3. kvartal 2001.

Tabeller: