6898_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6898
Økt ordrereserve på næringsbygg
statistikk
2002-09-06T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)2. kvartal 2002

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Økt ordrereserve på næringsbygg

Verdien av bedriftenes ordrebeholdning av bygge- og anleggsprosjekter er 3 prosent høyere ved utgangen av 2. kvartal i år sammenlignet med utgangen av forrige kvartal, og 6 prosent høyere enn ett år tilbake. Ordrereserven av andre bygg enn boliger økte med 10 prosent i løpet av kvartalet.

Reserven av byggeprosjekter økte med 5 prosent i løpet av 2. kvartal. Når det gjelder boligbygging har ordrereserven gått ned med 3 prosent i løpet av 2. kvartal og 7 prosent sammenlignet med utgangen av 2. kvartal i fjor. Tilgangen av ordrer på boligbygg økte med 3 prosent fra 2. kvartal i fjor til 2. kvartal i år. Ordretilgangen på andre bygg økte med 6 prosent i denne perioden. På rehabiliteringsprosjekter av denne type økte tilgangen med 33 prosent, mens tilgangen ble redusert med 2 prosent for nybygg.

Stabil ordrereserve for anlegg

Fra et høyt nivå i 1. kvartal gikk verdien av bedriftenes ordrebeholdning av anleggsprosjekter ned med 2 prosent i løpet av 2. kvartal i år. Grunnet den store økningen forrige kvartal er ordrereserven fortsatt 19 prosent høyere enn den var på samme tid i fjor. Tilgangen på anleggsordrer er 1 prosent høyere enn i 2. kvartal i fjor.

Både området Oslo, Akershus og Østfold og Agder-fylkene har en kraftig nedgang i ordrereserver for anlegg på henholdsvis 22 og 33 prosent i løpet av kvartalet. I Hedmark og Oppland er det derimot en økning på 251 prosent. Et prosjekt som forklarer økningen i Hedmark og Oppland er planene om et nytt vannkraftanlegg i elva Otta i Skjåk kommune.

Tabeller: