6900_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6900
Kraftig økning i ordrer for anlegg
statistikk
2002-06-05T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)1. kvartal 2002

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Kraftig økning i ordrer for anlegg

Tilgangen på nye anleggsprosjekter økte med 35 prosent fra 1. kvartal i fjor til 1. kvartal i år og har ikke vært høyere siden 1998. Verdien på bedriftenes beholdning av anleggsprosjekter steg med 18 prosent fra utgangen av 4. kvartal i fjor til utgangen av 1. kvartal i år.

Noen prosjekter som har bidratt til økningen i tilgang og reserve for anleggsvirksomheten er Snøhvit-prosjektet i Finnmark og utbyggingen av nytt dobbeltspor mellom Sandvika og Asker. Disse prosjektene er med på å forklare den sterke veksten i ordrereserven i Nordland, Troms og Finnmark på 113 prosent og økningen på 31 prosent i Oslo, Akershus og Østfold.

Totalt for hele bygge- og anleggsvirksomheten økte verdien av bedriftenes ordrereserve med 11 prosent fra 1. kvartal i fjor til 1. kvartal i år.

Færre nye ordrer for bygg

Tilgangen på byggeprosjekter totalt går ned med 7 prosent sammenlignet med 1. kvartal i fjor. Det er hovedsakelig nedgangen i nye næringsbygg på 17 prosent som bidrar til dette. Tilgangen på rehabilitering av andre bygg har økt med 8 prosent fra 1. kvartal i fjor. Ordrereserven for andre bygg sank med 4 prosent i løpet av 1. kvartal, men ligger 10 prosent over nivået på samme tid i fjor.

Bedriftenes tilgang på nye boligprosjekter er fortsatt høy, og beholdningen av boligprosjekter steg med 6 prosent fra 4. kvartal i fjor til 1. kvartal i år.

Tabeller: