6906_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6906
Økt rehabilitering av boliger
statistikk
2001-09-07T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)2. kvartal 2001

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Økt rehabilitering av boliger

Tilgangen på nye rehabiliteringsprosjekter i boligsektoren steg kraftig i 2. kvartal i år etter å ha ligget omtrent på samme nivå siden begynnelsen av 1999. Byggebransjens beholdning av boligrehabilitering økte med 23 prosent fra utgangen av 1. kvartal til utgangen av 2. kvartal i år.

Tilgangen på nye boligbygg gikk ned med 8 prosent i 2. kvartal i år etter en kraftige vekst i 1. kvartal. Verdien av bedriftenes ordrebeholdning sank med 4 prosent i løpet av 2. kvartal i år.

Flere nye næringsbygg

I næringsbyggsektoren - andre bygg enn boliger - økte tilgangen på nybygg med 18 prosent i 2. kvartal 2001 sammenlignet med 2. kvartal 2000. Verdien av bedriftenes beholdning av nybygg steg med 15 prosent i løpet av 2. kvartal i år. Bedriftenes beholdning av rehabiliteringsprosjekter holdt seg på samme nivå fra utgangen av 1. kvartal til utgangen av 2. kvartal i år.

Økt tilgang på anleggsprosjekter

Entreprenørenes tilgang på nye anleggsprosjekter økte med 11 prosent i 2. kvartal 2001 sammenlignet med samme periode året før. Ved utgangen av 2. kvartal var verdien på entreprenørenes beholdning 9 prosent høyere enn ved utgangen av 1. kvartal i år og 3 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Totalt for hele bygge- og anleggsvirksomheten økte verdien av bedriftenes ordrereserve med 7 prosent i løpet av 2. kvartal i år. Sammenlignet med utgangen av 2. kvartal i fjor steg verdien med 12 prosent.

Tabeller: