6908_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6908
Sterk vekst i antall nybygg
statistikk
2001-06-25T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)1. kvartal 2001

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Sterk vekst i antall nybygg

Tilgangen på nye boligbygg og næringsbygg steg kraftig i 1. kvartal 2001. Verdien av bedriftenes beholdning av nybygg og rehabiliteringsprosjekter økte med 71 prosent i 1. kvartal 2001, og var ved utgangen av kvartalet 201 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Verdien av entreprenørenes reserve av anleggsprosjekter er fortsatt lav, selv om tilgangen på nye prosjekter var noe høyere i 1. kvartal 2001 enn i de to foregående kvartalene. Totalt for hele bygge- og anleggsvirksomheten økte verdien av bedriftenes ordrereserve med 8 prosent i løpet av 1. kvartal i år. Sammenlignet med utgangen av 1. kvartal i fjor har verdien økt med 17 prosent.

I distriktene Telemark, Vestfold og Buskerud, Agderfylkene og Hedmark og Oppland holdt verdien av ordrebeholdningen seg stabil fra utgangen av 2000 til utgangen av 1. kvartal i år. I de fem øvrige distriktene økte verdien av ordrebeholdningen fra 7 til 22 prosent.

Boligprosjekter i kø

Byggebransjen har rekordmange nye boliger til utførelse etter et nytt kvartal med høy ordreinngang. Verdien av ordrebeholdningen er nå fire ganger så høy som i begynnelsen av 1990-årene målt i løpende kroner. Fra utgangen av 1. kvartal i fjor til utgangen av 1. kvartal i år har ordrereserven økt med 29 prosent. Også byggebransjens beholdning av boligrehabilitering steg i 1. kvartal i år og er nå 19 prosent høyere enn et år tidligere.

Tilgangen på nye yrkesbygg - andre bygg enn boliger - er fortsatt høy. Bedriftenes beholdning økte med 4 prosent i løpet av 1. kvartal i år og ligger ved utgangen av kvartalet 14 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Tilgangen på rehabiliteringsprosjekter i yrkesbyggsektoren gikk litt ned i 1. kvartal i år. Verdien av ordrebeholdningen holdt seg på samme nivå gjennom kvartalet.

1  Tallet er rettet 29.06.01 kl. 1030.

Tabeller: