6910_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6910
Stabil høy byggevirksomhet
statistikk
2001-03-01T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)4. kvartal 2000

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Stabil høy byggevirksomhet

Entreprenørenes beholdning av byggeprosjekter ved utgangen av 2000 ligger på samme høye nivå som ved utgangen av de to foregående kvartalene. Tilgangen på nye anleggsprosjekter er fortsatt lav, og verdien av bedriftenes reserve ved utgangen av 2000 er 5 prosent lavere enn på samme tid i fjor.

Totalt for hele bygge- og anleggsvirksomheten gikk verdien av bedriftenes ordrereserve ned med 5 prosent i løpet av 4. kvartal i fjor. Sammenlignet med utgangen av 1999 har verdien likevel økt med 15 prosent.

Størst nedgang i ordrereserven av byggeprosjekter var det i Nord-Norge, Midt-Norge og Hedmark og Oppland, hvor reserven sank med henholdsvis 20, 8 og 11 prosent i 4. kvartal 2000. Entreprenørenes beholdning av anleggsprosjekter gikk ned i alle distrikter med unntak av Hedmark og Oppland i samme periode.

Færre nye boligprosjekter

Tilgangen på nye boligbygg gikk ned fra 3. til 4. kvartal i fjor og lå på samme nivå som i 4. kvartal året før. Bedriftenes beholdning av boligprosjekter er fortsatt meget høy, og verdien av boliger til utførelse er 33 prosent høyere enn på samme tid året før.

Beholdningen av næringsbygg ligger også stabilt på et høyt nivå. Tilgangen på nye næringsbygg steg med 9 prosent fra 3. til 4. kvartal 2000 og er 2 prosent høyere enn i 4. kvartal 1999. Ved utgangen av fjoråret er verdien av bedriftenes reserve for næringsbygg 13 prosent høyere enn ved forrige årsskifte.

Mer rehabilitering

Tilgangen på rehabiliteringsprosjekter for boliger steg kraftig i 4. kvartal i fjor etter å ha sunket gjennom de tre foregående kvartalene. Bedriftenes beholdning av boligrehabilitering ved årsskiftet er 6 prosent lavere enn på samme tid året før.

I næringsbyggsektoren var det også en betydelig vekst i tilgangen på nye rehabiliteringsarbeider på slutten av fjoråret. Verdien av ordrebeholdningen er 26 prosent høyere ved utgangen av 2000 enn ved utgangen av 1999.

Tabeller: