6912_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6912
Lav anleggsvirksomhet
statistikk
2000-12-04T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)3. kvartal 2000

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Lav anleggsvirksomhet

Entreprenørenes beholdning av anleggsarbeider har ligget stabilt på et lavt nivå siden utgangen av 3. kvartal 1999. I den samme perioden har beholdningen av byggeprosjekter steget med 23 prosent.

Verdien av bedriftenes beholdning av anleggsarbeider gikk ned med 4 prosent i 3. kvartal i år og lå ved utgangen av kvartalet 13 prosent under nivået på samme tid i fjor. Ordrereserven på anleggsprosjekter har de siste to årene sunket kraftig i Rogaland, Trøndelag og i store deler av Østlandet. Unntaket på Østlandet er Buskerud, Telemark og Vestfold hvor ordrereserven har ligget på et høyt nivå i samme periode.

Totalt for hele bygge- og anleggsvirksomheten har verdien av bedriftenes ordrebeholdning steget gjennom hele 2000, og den er nå 17 prosent større enn på samme tid i fjor.

Rekordmange boligprosjekter

Bedriftenes tilgang på nye boligbygg gikk ned med 20 prosent fra 2. til 3. kvartal i år. Den sterke ordretilgangen i første halvår i år gjør likevel at beholdningen er rekordstor. Ordrereserven av nye boligbygg steg med 5 prosent i 3. kvartal og er 44 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Også i yrkesbyggsektoren stiger ordrebeholdningen. Ved utgangen av 3. kvartal 2000 var verdien av bedriftenes reserve av nye yrkesbygg 20 prosent høyere enn ved utgangen av 3. kvartal 1999.

Nedgang i boligrehabilitering

Tilgangen på rehabiliteringsprosjekter i boligsektoren har sunket gjennom hele 2000 fra et høyt nivå på slutten av fjoråret. Bedriftenes beholdning av rehabiliteringsprosjekter for boliger er ved utgangen av 3. kvartal 11 prosent lavere enn på samme tid i fjor. I yrkesbyggsektoren har tilgangen på rehabiliteringsarbeider vært relativt stabil det siste året, og ordrereserven er 11 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Tabeller: