6916_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6916
Boligprosjektene står i kø
statistikk
2000-08-07T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)1. kvartal 2000

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Boligprosjektene står i kø

Byggebransjen har nå rekordmange boligprosjekter til utførelse, etter en sterk økning i tilgangen på nye prosjekter gjennom hele 1999 og i 1. kvartal 2000. Samtidig øker tilgangen på andre byggeprosjekter. Totalt er nå verdien av byggebransjens ordrereserve tre ganger så høy som i begynnelsen av 1990-årene, målt i løpende kroner.

Entreprenørenes tilgang på nye boligbygg var 46 prosent høyere i 1. kvartal 2000 enn i 1. kvartal 1999. Bedriftenes beholdning av nye boliger som skal bygges, steg med 14 prosent i 1. kvartal i år, og var ved utgangen av kvartalet 40 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Tilgangen på nye rehabiliteringsprosjekter i boligsektoren var noe lavere i 1. kvartal 2000 enn i samme periode året før. Byggebransjens reserve av boligrehabilitering er nå 12 prosent mindre enn på samme tid i fjor.

Flere yrkesbygg

Byggevirksomheten i yrkesbyggsektoren - andre bygg enn boliger - har vært høy gjennom hele 1998 og 1999 og ordrestatistikken for 1. kvartal viser ingen tegn til at aktiviteten skal synke. Tilgangen på nye yrkesbygg steg med 23 prosent sammenlignet med 1. kvartal i fjor. Bedriftenes beholdning økte med 4 prosent i løpet av 1. kvartal og ligger ved utgangen av kvartalet 8 prosent høyere enn ett år tidligere.

Tilgangen på rehabiliteringsprosjekter i yrkesbyggsektoren er stabil og har ligget omtrent på samme høye nivå siden slutten av 1997.

For byggevirksomheten i alt økte ordrereserven med 7 prosent i løpet av 1. kvartal i år og er nå 14 prosent større enn på samme tid i fjor.

Få nye anleggsprosjekter

Tilgangen på nye anleggsprosjekter fortsetter å ligge på et lavt nivå. Verdien på entreprenørenes reserve av anleggsarbeider er halvert de siste to årene og tar man hensyn til prisstigningen blir nedgangen enda større.

Totalt for hele bygge- og anleggsvirksomheten har verdien av bedriftenes reserve vært stabil siden begynnelsen av 1998.

Tabeller: