6920_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/bygganlord/arkiv
6920
Økt tilgang på nye boligprosjekter
statistikk
1999-12-08T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom
no
bygganlord, Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt), ordretilganger, ordrereserver, verdiindekser, boligbygg, nybygg, rehabiliteringBygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom
false

Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet (opphørt)3. kvartal 1999

Publisering av statistikken Ordreindeks for bygge- og anleggsvirksomhet er opphørt fra og med 1. kvartal 2018. En årsak er at statistikken tidligere var en del av Eurostats forordning om korttidsstatistikk, men dette kravet ble fjernet i 2012.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Økt tilgang på nye boligprosjekter

Ordrereserven for boliger er rekordhøy ved utgangen av 3. kvartal som følge av en sterk økning i ordretilgangen i 3. kvartal i år. For anleggsvirksomheten er bildet motsatt med en kraftig nedgang i ordretilgangen.

Ordretilgangen på nye boligbygg var dobbelt så stor i 3. kvartal 1999 sammenlignet med den lave tilgangen i 3. kvartal 1998. Beholdningen av boligprosjekter økte med 14 prosent i løpet av kvartalet og ligger nå vel 50 prosent over nivået på samme tid i fjor.

Det er også en sterk vekst i tilgangen av rehabiliteringsprosjekter i boligsektoren. Ordrereserven av rehabiliteringsprosjekter er nær 50 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Ordretilgangen på nye prosjekter og rehabiliteringsprosjekter for andre bygg enn boliger er stabil. Entreprenørenes beholdning av yrkesbyggprosjekter har ligget omtrent på samme høye nivå siden utgangen av 2. kvartal i fjor.

For byggevirksomheten i alt økte ordrereserven med 3 prosent i løpet av 3. kvartal i år og er nå 16 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Bunnivå for anleggsvirksomheten

I 3. kvartal 1999 er ordretilgangen på anlegg 34 prosent lavere enn på samme tid i fjor. Entreprenørenes reserve gikk ned med 18 prosent i løpet av kvartalet og har sunket med 40 prosent siden sommeren 1998.

I løpet av 3. kvartal gikk ordrereserven ned i alle distrikter utenom Telemark, Vestfold og Buskerud.

Reviderte tall for 2. kvartal 1999

Det publiseres nå reviderte tall både for ordretilgang og ordrereserve for 2. kvartal 1999. Dette skyldes at Statistisk sentralbyrå har mottatt endrede opplysninger om et stort byggeprosjekt. I forhold til det som tidligere er publisert er ordretilgangen og ordrereserven for rehabilitering av næringsbygg lavere og tilgangen og reserven for nye næringsbygg noe høyere.

Statistikken utgis hvert kvartal.

Frigitt 8. desember 1999 (C) Statistisk sentralbyrå

Tabeller: