Notater 2012/08
Dokumentasjon
Lønnsstatistikk for ansatte i hotell og restaurant 2010
I lønnsstatistikk for hotell og restaurant benyttes et opplegg kontroll- og revisjons-rutiner som i utgangspunktet er standardiserte for alle lønnsstatistikkene.
Effekten av å kontrollere/revidere rådatamaterialet er i de fleste tilfeller betydelig. En sammenligning mellom det ferdig reviderte datamaterialet og rådata fra opp-gavegiverne viste klare forskjeller både med tanke på gjennomsnittsverdier og standardavvik i materialet. Maskinelt gjennomgås både mikro- og makrobaserte kontroller, og det er makrorutinene som det brukes mest tid og ressurser på i kvalitetssikringen.
Hotell og restaurant har mange deltidsansatte. Det er en utfordring å få innrapport korrekt avtalt arbeidstid på mange av de deltidsansatte. Der hvor avtalt arbeidstid mangler sjekker vi om faktisk arbeidstid kan brukes. Utilstrekkelig utfylt eller manglende arbeidstid gir utslag i andel godkjente observasjoner i næringen.
Tellingstidspunktet var 1. oktober. Av de innkomne observasjonene i 2010 var det om lag 88 prosent som ble godkjent til bruk i frigivning. Populasjonen utgjør 4 504 foretak med 76 824 sysselsatte per 3. kvartal 2010.
Om publikasjonen
- Tittel
 - 
               
Lønnsstatistikk for ansatte i hotell og restaurant 2010. Dokumentasjon
 
- Ansvarlig
 - 
               
Tove Helene Løvbak
 
- Serie og -nummer
 - 
               
Notater 2012/08
 
- Utgiver
 - 
               
Statistisk sentralbyrå
 
- Emne
 - 
               
Metoder og dokumentasjon
 
- ISBN (elektronisk)
 - 
               
978-82-537-8292-8
 
- ISBN (trykt)
 - 
               
978-82-537-8291-1
 
- Antall sider
 - 
               
20
 
- Målform
 - 
               
Bokmål
 
- Om Notater
 - 
               
I serien Notater publiseres dokumentasjon, metodebeskrivelser, modellbeskrivelser og standarder.
 
Kontakt
- 
            
SSBs informasjonstjeneste