[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 47, 1998

Kostnadsindeks for lastebiltransport, oktober 1998:

Små kostnadsendringer innenfor lastebiltransporten


Totalkostnadsindeksen viste en svak oppgang for alle gruppene fra september til oktober, i gjennomsnitt med 0,14 prosent.
Endringene i totalindeksene fra september til oktober kommer av endrede kapital- og administrasjonskostnader. Kapitalkostnadene steg likevel atskillig mindre fra september til oktober enn foregående måned. Hovedforklaringen er en utflating av veksten i realrentenivået.

Drivstoffkostnadene er den eneste kostnadsfaktoren som ligger på et lavere nivå i oktober enn ved årets begynnelse. Denne kostnadsfaktoren inngår med en relativt stor vekt i alle totalkostnadsindeksene, og virker derfor dempende på utviklingen i totalkostnadsindeksene.

For dem som er interessert i vektfordelingen mellom kostnadskomponentene innenfor de enkelte grupper, viser vi til vekttabell publisert i Ukens statistikk nr. 14/98.

Om statistikken
Totalkostnadsindeksene for hver kjøretøygruppe er sammensatt av åtte delkostnadsindekser. Delkostnadsindeksene er veid sammen til totalkostnadsindekser ved hjelp av faste vekter. Noen av delkostnadsindeksene er sammensatt av flere kostnadskomponenter. Valget av delkostnadsindekser og vektene de imellom, bygger på en kostnadsundersøkelse for lastebilnæringen med regnskapstall fra 1996.

Aktuell lastebilstatistikk
Mer detaljert statistikk innenfor området lastebiltransport er tilgjengelig i den nye abonnementsserien Aktuell lastebilstatistikk. Foruten lastebilkostnadsindekser på detaljert kostnadskomponentnivå, inneholder publikasjonen også annen ny relevant lastebilstatistikk. Forespørsel om abonnement rettes til: Statistisk sentralbyrå, Salg- og abonnementservice, Postboks 1260, 2201 Kongsvinger, tlf.: 62 88 55 00, faks: 62 88 55 95, e-post: salg-abonnement@ssb.no.

Ny statistikk
Kostnadsindeks for lastebiltransport, oktober 1998.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk. Mer informasjon: Per.Kristian.Alnes@ssb.no, tlf. 62 88 55 40, eller Klara.Skarnes@ssb.no, tlf. 62 88 54 16.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 47, 1998 [an error occurred while processing this directive]