[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 48, 1997

Salg av petroleumsprodukter, oktober 1997:

Nedgang i salg av fyrings-produkter


Det ble solgt 791 millioner liter lette fyringsprodukter fra januar til oktober. Dette er en nedgang på 13, 5 prosent i forhold til samme periode i fjor. Salget har særlig gått ned innenfor næringene industri og andre næringsbygg, mens salg til boliger har gått noe opp.
Hittil i år er det salget av lett fyrings-olje som har gått mest ned, med 16,0 prosent, mens salget av fyringsparafin har gått ned med 3,3 prosent. Innenlands salg av tung fyringsolje gikk ned med 11,1 prosent. Salg av tung fyringsolje solgt som bunkers økte de-rimot med 11,3 prosent.

Økt dieselsalg i Troms
Bensinsalget gikk ned med 1,7 prosent fra januar til oktober, mens det var en økning på 2,7 prosent for autodiesel. Det er den avgiftsbelagte dieselen beregnet for bilkjøring som økte mest med 4,0 prosent, mens den avgiftsfrie bare økte med 0,9 prosent. Det var økning i dieselsalget i hele landet med unntak av Oppland og Finnmark hvor det var en nedgang på henholdsvis 5,1 og 0,9 prosent. Størst økning var det i Troms med 14,6 prosent.

Svak økning i innenlands salg
I oktober i år ble det solgt 854 millioner liter petroleumsprodukter. Dette er en økning på 1,8 prosent i forhold til oktober i fjor. Produkter solgt som bunkers økte mest med 12,7 prosent, mens innenlands salg økte med 0,7 prosent. Hittil i år er det solgt 7933 millioner liter petroleumsprodukter. Dette er en økning på 0,8 prosent sett i forhold til samme periode i 1996.

I siste 12-månedersperiode ble det solgt 9 582 millioner liter petroleums-produkter. Dette er en økning på 2,3 prosent i forhold til forrige 12-månedersperiode. I denne perioden har salget av fyringsprodukter og bilbensin gått ned med henholdsvis 4,0 og 1,2 prosent, mens autodiesel har gått opp med 2,9 prosent.

Om statistikken
Statistikken omfatter leveringer i Norge og på norsk kontinentalsokkel, forsyning av utenlandske fly og skip, selv om faktura er sendt til en kjøper med adresse i utlandet. Leveranser til norske fly og skip i utlandet er ikke med. Tallene i oversikten viser salget og ikke forbruket. For å komme fram til forbruket må en korrigere for lagerendringer hos brukerne. Produkter solgt som bunkers er leveranser fra norske havner til skip i utenriksfart uansett skipenes nasjonalitet. Det var 23 utkjøringsdager i oktober i år og i fjor.

[Figur 8]

Figur 8: Salg av fyringsparafin/lette fyringsoljer. Millioner liter


Ny statistikk

Salg av petroleumsprodukter, oktober 1997.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk. Mer informasjon: Toril Marthinsen, tlf. 21 09 49 19, e-pos t: tst@ssb.no, eller Ann Christin Bøeng, tlf. 21 09 47 43, e-post: abg@ssb.no.

Tabeller


Ukens statistikk nr. 48, 1997