[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 18, 1997

Omsetningsstatistikk. Bygg- og anleggsvirksomhet og varehandel, 5. termin 1996:

10 prosent omsetningsvekst innen bygg og anlegg


Omsetningen innenfor privat bygge- og anleggsvirksomhet økte med 7 milliarder kroner i de ti første månedene i fjor sammenlignet med tilsvarende periode året før.
Oslo og Hedmark hadde den største omsetningsveksten i de ti første månedene i 1996, henholdsvis 22 og 18 prosent. Bygge- og anleggsbedriftene i Møre og Romsdal økte omsetningen med 17 prosent i den samme perioden. Bedriftene i Rogaland omsatte derimot for 12,5 prosent mindre i de ti første månedene i 1996 enn i tilsvarende periode året før.

Om statistikken
I statistikken anvendes kun manntallet over merverdiavgiftspliktige. På grunn av etterslep i innrapporteringen til Skattedirektoratet vil de to siste terminene som publiseres bli beregnet på nytt. Disse beregningene vil erfaringsmessig kunne endre totaltallene med i underkant av 1 prosent. I tillegg kan vi gjennomføre noen små korreksjoner i noen av de andre terminene.

Omfang
Statistikken gir tall for fylker, kommuner eller annet spesifisert geografisk område. Statistikken kan gis helt ned på postnummerområde/gateadresse dersom det ikke bryter med reglene om konfidensialitet. Når det gjelder bygge- og anleggsvirksomhet er det viktig å være klar over at de regionale tallene ikke nødvendigvis sier noe om byggeaktiviteten i regionen, men om aktiviteten til bedriftene som er registrert i regionen. Det publiseres også omsetningsstatistikk for industrien på grunnlag av samme kilde.

Ny statistikk

Omsetningsstatistikk. Bygg- og anleggsvirksomhet og varehandel, 5. termin 1996.
Statistikken utgis annenhver måned i Ukens statistikk. Mer informasjon: Solveig Nygårdseter, tlf. 62 88 51 74, e-post: snl@ssb.no eller Liv Reidun Sletmoen, tlf. 62 88 54 36, e-post: lrs@ssb.no.

Tabell

Ukens statistikk nr. 18, 1997